VIDEO. Vechiul aparat RMN de la Spitalul Județean a fost „extras“ din clădire printr-o operațiune spectaculoasă. Noul RMN va ajunge la finalul lunii

Vechiul aparat RMN de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a fost evacuat din clădire, el urmând să fie înlocuit de unul nou, achiziționat de Ministerul Sănătății, printr-un program cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Spre finalul lunii, aparatul va fi la București, iar în jurul datei de 13 martie, el va ajunge la Brașov.

Extragerea din clădire a aparatului vechi de RMN a dat ceva de lucru muncitorilor de la Spitalul Județean, fiind nevoie de spargerea unui zid pe unde echipamentul de imagistică să poată fi scos.

„Astazi «a decedat natural» vechiul RMN, fabricat în 2002, de la Spitalul Județean. Pacientul a fost «deschis» prin demolarea unui perete, s-a extras vechiul RMN“, a spus dr. Florin Orțan, senator de Brașov. 

Astazi "a decedat natural" vechiul RMN, fabricat in 2002, de la Spitalul Judetean. Pacientul a fost "deschis" prin demolarea unui perete, s-a extras vechiul RMN. A venit cel nou prin program guvernamental. A fost cam….bucurie.

Posted by Florin Orțan on 21 Februarie 2018

 

Actualul aparat RMN de la Spitalul Județean este vechi din 2002, el încă mai funcționa încă. „Doamna doctor Cîrstea încă mai făcea analize de imagistică pe el. Însă tocmai pentru că este vechi, piesele de schimb nu se mai găsesc, așa că aveam nevoie de unul nou. De la Ministerul Sănătății am primit de mai multă vreme promisiunea că primul dintre echipamentele de rezonanță magnetică nucleară care vin prin Programul BERD va fi trimis la Brașov. Vom avea un aparat RMN complex, cu tot ce este nevoie în materie de imagistică“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Gabor.

Potrivit managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, dr. Carmen Neculoiu, în maxim o lună, noul RMN va fi funcțional, după ce va fi amenajat spațiul necesar pentru el, va fi adus, montat și calibrat.  Până la momentul când va fi pus în funcțiune, Spitalul Județean va face RMN-uri la o clinică privată cu care are un contract de prestări servicii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.