De la 1 aprilie, unitățile de cazare din Brașov vor include taxa de promovare în prețul de cazării

Din 1 aprilie 2018, hotelierii din Braşov vor plăti la bugetul local o taxă de promovare turistică, după cum a decis, printr-o hotărâre din luna februarie, Consiliul Local Brașov. Taxa este similară celei cre se aplică la Constanța sau la Oradea. 

Taxa de promovare turistică reprezintă 1% din tariful de cazare pentru fiecare turist găzduit și va trebui plătită de către turist, unității de cazare, care o va vărsa la bugetul local până la data de 10 a fiecărei luni următoare celei în care s-a colectat.  Pentru neplata la termen se percep majorări de întârziere în cotă de 1% din cuantumul sumei datorate, pentru fiecare lună sau fracţiune de lună începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv. 

„Această taxă era prevăzută de vechiul Cod fiscal ca şi taxă locală şi nu taxă specială sub denumirea de taxă hotelieră. Eliminarea acesteia de către actuala reglementare fiscală a generat diminuarea pe de o parte a bugetului local, iar pe de altă parte rămânerea fără suport financiar a activităţii de promovare turistică. Precizăm că în vechea reglementare fiscală a fost stabilită într-un procent de la 1% – 5%, iar în ultima perioada de valabilitate a reglementării a fost stabilită în procent de 1% din valoarea totală a cazării. În urma eliminării acesteia ca şi taxă hotelieră, legiuitorul a creat posibilitatea deliberativului local, pentru asigurarea resurselor financiare de promovare turistică, instituirea acesteia ca taxă specială în condiţiile art. 484 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal”, au explicat reprezentanţii Direcţiei Fiscale Braşov.

Potrivit Direcției Fiscale Brașov, banii colectaţi din această taxă vor putea fi folosiţi doar pentru promovarea turistică a municipiului, prevederile Codului Fiscal fiind explicite în ceea ce priveşte utilizarea banilor obţinuţi din taxe speciale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.