Viceprimarul comunei Ticuș, prins de ANI în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și fals în declarații în cazul a 12 foști și actuali aleși locali din toată țara.

Printre cele 12 persoane se află și actualul viceprimar al comunei Ticuș din județul Brașov, Kosa Arpad. Conform comunicatului emis de ANI, în calitate de consilier local, Kosa Arpada participat la ședința Consiliului Local al comunei Ticuș, județul Brașov și a votat Hotărârea privind organizarea pășunatului în anul 2013 si stabilirea taxelor de pășune si taxelor de montă, precum și Hotărârea pentru modificarea și completarea acesteia.

Ulterior, în calitate de crescător de animale, a încheiat cu Primăria comunei Ticuș contractul de pășunat prin care i s-a atribuit în folosință o suprafață de 20 ha/pășune pe o durată de 20 de ani.

„Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi cu dispozițiile art. 75 şi art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004“, fiind ăn conflict de interese administrativ.

Kosa Arpad a prezentat un punct de vedere la ANI. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.