FOTO. Gara Mare, din rău în mai rău. Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a fost invitat să bea o cafea în Gara Brașov

Foto: Allen Coliban

Gara Mare, poarta de intrare în Brașov, este de mulți ani unul dintre cele mai deplorabile locuri din oraș. Au spus-o turiștii, o spun brașovenii, o spun, mai nou, cu voce tare, şi politicienii. Au fost campanii de strângere de semnături, au fost planuri de reabilitare, Primăria Brașov a solicitat Ministerului Transporturilor să o predea autorităților locale, reprezentanții CFR Infrastructură au promis că vor transforma Gara într-un mic mall, astfel încât să fie la înălțimea unui oraș turistic. Dar, iată-ne dupa începutul lui 2018!  În afara schimbării pavajului din fața gării și a unor reparații minore nu s-a întâmplat nimic. Ba mai mult, Gara arată mai rău pe zi ce trece.

 

Ultimul care a sesizat starea jalnică a Gării CFR Brașov este senatorul Allen Coliban (USR), care a și transmis ministrului Transporturilor, Lucian Șova  și conducerii CFR Călători o interpelare, însoțită de un set de poze făcute în 5 martie 2018.

„Domnule ministru, când ați vizitat ultima dată Gara Brașov? Cum comentați imaginile atașate, care arată mizeria și stadiul de degradare în care se află peroanele Gării Brașov? Care este planul Ministerului Transporturilor, pentru a transforma Gara Brașov într-una de secol XXI?”, sunt câteva dintre întrebările lansate ministrului de către senatorul brașovean.

De asemenea, el a întrebat și de ce un tren format la Brașov, a plecat cu o întârziere de 30 de minute, dar și ce despăgubiri oferă CFR Călători clienților platitori de bilete în cazul în care întârzie trenurile.

Ministerul nu a transmis nici un răspuns, chiar dacă a trecut termenul de 21 de zile în care ar fi trebuit să facă acest lucru.

În aceste condiții,  pe pagina personală de Facebook, Allen Coliban i-a transmis ministrului Transporturilor o invitație la o cafea în Gara CFR Brașov și „la o discuție pe peron, despre problemele din sistem și care ar fi soluțiile. Timp vom avea, pentru că oricum trenurile întârzie”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.