Reguli noi pentru vehiculele mari care trec prin Brașov. În Șchei nu vor mai putea circula mașini mai grele de 16 tone

Consilierii locali brașoveni vor dezbate în ședința de plen din această lună noul un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL nr. 243 din 2005, prin care s-a aprobat Regulamentul privind eliberarea şi folosirea permiselor de Liberă Trecere (LT) pentru  circulaţia pe străzile din municipiu. 

Introducerea actului normativ pe ordinea de zi a ședinței de plen a forului deliberativ local vine după ce, între 14 martie – 3 aprilie, proiectul a fost în dezbatere publică, fără ca în această perioadă cetățenii sau a dezvoltatorii imobiliari să transmită în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare. 

În schimb, a precizat viceprimarul Brașovului, Laszlo Barabas, „am primit  propuneri de la deținătorii de rețele. Ei au solicitat ca în cazul lucrărilor la rețele care se efectuează pe domeniul public, pentru mașinile  de intervenție să se acorde o derogarea de la prevederile regulamentului”. 

 Una dintre noutățile noului regulament este sancționarea  „împrumutului” de la un transportator la altul a permiselor de liberă trecere, pentru această faptă urmând a fi aplicată o amendă cuprinsă între   1.500 și 2.500 de lei. De asemenea, Totodată, această faptă atrage după sine și  interdicția eliberării unui permis L.T. pe o perioada de 6 luni.  

Tot în noul regulament se arată că pentru vehiculele și utilajele folosite la construcții, permisele LT se vor elibera numai în baza autorizației de construire și a anunțului privind începerea lucrărilor. 

De asemenea, sunt reglementate  zonele de interdicție pentru traficul greu prin stabilirea   unor limite maxime de tonaj.  Astfel,  străzilor din cartierul Șchei se pot elibera permise de liberă trecere pe perioadă determinată (o zi până la o lună) şi pentru autovehicule având masa maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 16 tone, conform orarului aprobat de Consiliul Local. De asemenea, pe drumul Braşov – Poiana Braşov şi străzile din Poiana Braşov se vor elibera permise de liberă trecere pe perioadă determinată (între o zi şi o lună) pentru autovehiculele cu masa totală autorizata până la 26 tone (inclusiv), care transportă materiale conform orarului aprobat de Consiliul Local.  Excepție fac mijloacele de transport în comun şi autocarele.     

Pentru celelalte străzi din municipiu pe care sunt prevăzute interdicţii de circulaţie (acces interzis, limitare de tonaj), se vor elibera permise de libera trecere pentru autovehicule cu masa maximă autorizată pana la 42 tone, conform orarului aprobat de Consiliul Local prin Anexa 2 la prezenta hotărâre.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.