Amenzi de 55.000 lei, de la Protecția Consumatorului pentru restaurantul „Roata Norocului”. Unele produse erau expirate din ianuarie 2017

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Braşov a finalizat controlul efectuat în 5 mai la restaurantul braşovean „Roata Norocului”, închis temporar atunci zeci de kilograme de produse alimentare expirate, de la carne, ouă sau peşte, până la produse finite.  
 
Potrivit mytex.ro, unitatea respectivă a primit 7 amenzi, în valoare totală de 55.000 lei. De asemenea, şeful CRPC Braşov, Sorin Susanu a anunţat că unitatea de alimentaţie publică a primit şi un avertisment, în urma controalelor efectuate în ultimele două săptămâni. Conform aceleiaşi surse, după primul control a fost dispusă măsura închiderii temporare a restaurantului, până la remedierea problemelor, însă, unitatea s-a redeschis imediat, pentru că problemele au fost remediate rapid. 
 
„Discutăm despre 284,5 kilograme de produse alimentare neconforme. Din păcate, aproximativ 60 de kilograme sunt produse expirate, unele din ianuarie 2017. Sunt şi alte deficienţe, respectiv lipsă verificare metrologică, ouă nedezinfectate, introduse în bucătărie cu cofraj, schimbarea termică a produselor. Pentru partea de neetichetare a fost aplicat avertisment şi s-au aplicat prevederile Legii prevenţiei, cu plan de măsuri”,  a declarat şeful CRPC Braşov, citat de mytex.ro .
 
Pe de altă parte, managerul Nicolae Mihăilă a afirmat din cei 55.000 lei a plătit 7.500 lei şi a anunţat că va contesta o parte din amenzi.  Reprezentantul CRPC a mai spus că după controlul din 5 mai (când a şi cerut intervenţia poliţiştilor), în 7 mai, comisarii de la Protecţia Consumatorului au revenit la unitatea amintită, de data aceasta alături de reprezentanţii Poliţiei Economice. Şi în timpul celui de-al doilea control conducerea CRPC susţine că au fost găsite produse neconforme.    
 
În ceea ce privește ancheta Poliţiei Braşov, purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, agent şef Gabriela Dinu, a precizat că sunt în curs de derulare activităţile de verificare a actelor privind  funcţionarea restaurantului
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.