Restricții mai aspre pe podul de pe drumul CET-ului. Zona prăbușită nu a fost încă reparată

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP) a înăsprit restricția de tonaj aplicată de podul de pe drumul CET-ului. Astfel, începând de azi, pe pod pot trece doar vehiculele cu masa de pînă la 3,5 tone.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DRDP, Robert Elekes, măsura a fost luată în condițiile în care starea tehnică a podului s-a degradat după sezonul de iarnă. Anul trecut, o parte din pod s-a prăbușit, iar de atunci nu s-au făcut intervenții majore, ci doar s-au pus balize, pentru semnalizarea pericolului. 

Până acum, restricția de tonaj impusă era doar pentru vehiculele mai mare de 7,5 tone. 

Anul trecut, în februarie, o parte din pod s-a prăbușit, însă nu s-au făcut intervenții de către administratorul drumului.  În prezent, podul este al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar urmează să fie preluat de Primăria Brașov, odată cu drumul CET-ului (fosta ocolitoare a orașului). Acest transfer a fost anunțat încă de la începutul anului trecut, după ce a fost dată în folosință ocolitoarea mare a Brașovului. Șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri  (DRDP) Brașov, Adriana Necula, spunea, la începutul acestui an, că în momentul de față „drumul este în procedură de predare” și există unele discuții legate de acest pod. De asemenea, Nicula anunța clar că DRDP Brașov nu va face reparații la respectivul pod.  „Procedura de predare“ continuă încă, reprezentanții DRDP spunând că au trimis documentația la Primărie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, procesul verbal d epredare primire a drumului, din administrarea CNAIR în administrarea municipiulii Brașov va fi semnat „în zilele următoare”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.