Protest spontan al angajaţilor de la Fabrica de pulberi din Făgăraş. Oamenii nu şi-au primit salariile din decembrie

Salariaţii Fabricii de pulberi din Făgăraş au declanşat, luni, un protest spontan şi au întrerupt lucrul.Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din luna decembrie a anului trecut, iar majoritatea lucrează pe salariul minim pe economie. De altfel, sindicaliştii din industria de apărare vor picheta, marţi şi miercuri, sediul Guvernului motivând că angajamentele luate faţă de salariaţii din domeniu nu au fost respectate, iar problemele ridicate de foarte mult timp nu au fost rezolvate.

”Protestul este motivat de neplata salariilor pe mai multe luni. Din 200 de angajaţi, aproape două treimi sunt pe salariul minim pe economie, totuşi, aceşti salariaţi lucrând cu pulberi şi explozibili. Această acţiune, din punctul meu de vedere, este pe deplin justificată. Profitul a trecut de şase ori, iar lucurile nu vor rămâne aşa. Astăzi avem parte de o acţiune spontană, iar de mâine indistria de apărare are autorizaţie de protest în faţa Guvernului. Aceste proteste vor continua”, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, liderul sindicaliştilor din fabrică, Lucian Cupu.

Potrivit acestuia, în ultimele luni au existat mai multe acţiuni ale sindicatului şi corespondenţă cu reprentanţii Guvernului, dar fără rezultat concret.

”În industria de apărare sunt necesare nişte acte normative care ni se tot promit din 25 februarie. Situaţia a fost foarte complicată”, a mai spus Cupu.

Fabrica de Pulberi din Făgăraş este deţinută societatea Romarm, 83% din acţiuni fiind în portofoliul Ministerului Economiei. 

De altfel, Cartel Alfa a transmis, luni, un comunicat de presă în care anunţă că sindicatele din industria de apărare din cadrul CNS Cartel ALFA şi BNS organizează o acţiune de protest, pichetare la Guvernul României, în zilele de 15 şi 16 mai, între orele 11.00 şi 13.00. 

”Motivul protestului este nerespectarea angajamentului Guvernului privind situaţia Industriei pentru Apărare. În ciuda angajamentelor reprezentanţilor Guvernului, problemele majore cu care se confruntă companiile şi salariaţii din industria de apărare, semnalate de sindicatele din domeniu, au rămas nerezolvate”, se arată in comunicat. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.