Salvamont România: Afluxul de turişti către munte a depăşit orice aşteptări, în minivacanța de 1 Mai. Record de intervenții pentru salvatorii montani

Foto: Salvamont Romania

Afluxul de turiști care au urcat pe munte în această minivacanță de 1 mai a depășit toate așteptările salvamontiștilor care, mai mult ca niciodată în  această periodă, au avut de lucru intervenții în toate zonele montane din țară.

În minivacanța de 1 mai, salvamontiştii au avut aproape o sută de intervenţii în întreaga zonă montană, peste 400 de salvatori montani fiind la datorie în aceste zile.

De exemplu, numai luni, Dispeceratul Național Salvamont a înregistrat 20 de apeluri de urgență prin care au fost anunțate accidente montane în toată țara. Patru dintre ele au venit din diferite zone montane din județul Brașov. În două cazuri au intervenit salvatorii de la Salvamont Zărnești, într-unul cei de la Salvamont Râșnov și iar în cel de-al patrulea Salvamont Brașov – formația Săcele.

Una dintre intervențiile de luni ale salvatorilor montani de la Zărnești a fost pentru a acorda primul ajutor unei tinere de 16 ani, care a suferit o entorsă la piciorul stâng, în timp ce mergea spre Cabana Curmătura pe traseul marcat cu bandă galbenă, care pornește de la Fântâna lui Botorog. Salvatorii au intervenit pentru primul ajutor și au transportat-o pe tânără, cu UT 2000, până la Fântâna lui Botorog, unde a fost predata unui echipaj SMURD.

Restul apelurilor sosite luni la Dispeceratul Național Salvamont au fost pentru Salvamont Neamț (2), Caraș Severin (1), Hunedoara (1), Argeș (1), Bistrița Năsăud (1), Harghita – Gheorghieni (1), Sibiu (1), Sinaia (1), Satu Mare (1), Caraș Severin (2), Hunedoara (2) și Bihor (1).

De asemenea, tot luni s-au mai primit alte 22 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre traseele montane.

Salvamontiștii din Brașov și Săcele, cei mai solicitați din județ

O zi la fel de plină a fost și duminică, pentru salvatorii montani. Prin Dispeceratul National Salvamont echipele salvamont au primit 26 de apeluri de urgență, dintre care  6 pentru echipele din județul Brașov – respectiv 3 pentru formația din Săcele și 3 pentru cea din municipiul Brașov.

Într-una dintre acțiunile de duminică, 29 aprilie, salvatorii montani de la Salvamont Brașov au intervenit pe Tâmpa, unde au acordat îngrijiri unei persoane de 72 de ani care s-a accidentat la un picior. Salvamontiștii au preluat persoana din zona drumului care leagă clădirea Panoramic de vârful Tâmpa și după ce i-au acordat primul ajutor au transportat-o la baza muntelui. 

Foto: Salvamont Poiana Brasov

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.