Junioarele II de la Corona Brașov s-au întors medaliate de la turneul final

Echipa de handbal junioare II a clubului Corona, antrenată de Vasile Curiţeanu şi Eugen Ciulei s-a întors de la Comăneşti cu medalia de bronz, după ce a învins în finala mică CSŞ Tulcea cu scorul de 26-21. La turneul final, Corona a obţinut următoarele rezultate în grupe: Corona Braşov – Olimpic Târgu Mureş 27-34, Corona Braşov – CSŞ 2 Bucureşti 22-22, Corona Braşov – Marta Baia Mare 28-18. În semifinale, Corona a pierdut cu 22-15 cu Transilvania Braşov, echipă care a câştigat aurul după ce a învins în finala mare pe Olimpic Târgu Mureş.

La finalul turneului, antrenorul Coronei, Vasile Curiţeanu a declarat că este extrem de mulţumit de fete în condiţiile în care din lotul Coronei au făcut parte jucătoare cu un an sau chiar doi mai mici decât restul echipelor.

„Este o medalie care ne face să fim foarte mândri de aceste fete care s-au autodepăşit la acest turneu. A fost un turneu foarte greu, cu echipe foarte bune, iar faptul că pe multe dintre ele le-am învins nu face aceltceva decât să demonstreze că aceste fete au valoare şi nu trebuie să fie supărate că medalia este de brionz ci nu mai străplucitoare. Au toate motivele să fie mândre de ele”, a spus antrenorul junioarelor II. La turneul de la Comăneşti, din lot au făcut parte şi patru junioare III, şi anume Raisa Marin, Miruna Nicolaua, Diana Golanu şi Oana Borş.

 

Preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir a subliniat şi el faptul că locul trei obţinut de junioarele II la turneul de la Comăneşti cântăreşte şi mai greu având în vedere că media de vârstă a Coronei a fost sub cea a echipelor adverse.

„Această medalie cântăreşte foarte mult mai ales că la junioare II noi am fost nevoiţi să folosim jucătoare mai mici ca vârstă, iar acest lucru se face simţit la un moment dat. În plus, junioarele III, care au completat lotul de junioare II pentru acest turneu final, vin la rândul lor după o competiţie grea la nivelul lor de vârstă, în care au câştigat titlul de campioane. Cu toate acestea, iată că s-au descurcat de minune şi alături de celelalte colege s-au întors de la Comăneşti cu o altă medalie pentru Corona. Felicit pe toţi cei care au fost implicaţi la aceste turnee finale, care demonstrează că într-adevăr creştem jucătoare bune pentru handbalul braşovean şi de ce nu chiar românesc, pentru că avem multe fete de la toate categoriile în loturile naţionale”.


Tot în acest final de săptămână, junioarele V de la Corona au participat alături de mulţi copii la Festivalul de Minihandbal, o competiţie care însă nu acordă titlul de campioană pentru că nu se ţine scor şi nu se face clasament final. Cu toate acestea, la Râmnicu Vâlcea distracţia a fost pe cinste iar cele mai mici junioare ale Coronei s-au întors acasă cu convingerea că îşi doresc să practice în continuare handbal.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.