Primarul orașului Ghimbav, Dorel Toma, mandat de arestare prelungit cu încă 26 de zile

Primarul orașului Ghimbav, Dorel Toma, a primit o prelungire a mandatului de arestare preventivă cu încă 26 de zile. Curtea de Apel Brașov a decis ca edilul din Ghimbav, precum și contabilul primăriei și unul dintre administratotii de firmă implicați, care primiseră mandate până la 22 iunie, să rămână tot în arest, până la 21 iulie. 

De asemenea, instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA Serviciul Teritorial Braşov şi a prelungit pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22 iunie 2018 (când expiră precedentul mandat de arestare de 30 de zile) şi până la data de 21 iulie 2018 inclusiv, măsura arestării preventive a inculpaţilor Goman Fluture şi Goman Cristinel – zis Paul Fluture, reprezentanții firmelor cu care Primăria Ghimbav a avut contractele aflate acum în cercetarea DNA. Acestia aveau mandate emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov.

Totodată, instanţa „respinge cererile subsidiare ale inculpaţilor privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se arată în decizia instanței.  Sentinţa nu este definitivă, cei cinci având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare, la Curtea de Apel.

DNA – Serviciul Teritorial Brașov a pus în mişcare, în 18 aprilie, acţiunea penală împotriva celor cinci şi a altor două persoane (Sergiu Gună şi Radu Tănase, administratori de firme) sub acuzaţiile de săvârşire a infracţiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, în formă continuată. În dosarul penal deschis în acest caz sunt vizate contracte ilegale de achiziții în domeniul amenajărilor urbane. Prejudiciul depășește 18 milioane de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.