Cine va face viitoarea creșă de la Astra? Condiții drastice pentru constructorii interesați

Serviciul Public Administrare Creșe (SPAC) din subordinea Primăriei Brașov a început demersurile de construire a unei noi creșe în Astra. Săptămâna trecută a fost lansată licitația pentru contractul de execuție a lucrările, iar ofertele pot fi înregistrate până la 30 iulie. 

Creșa va fi construită pe strada Apollo, în vecinătatea Palatului Copiilor, printr-o investiție estimată la 9,44 milioane lei (TVA inclus), bani puși la dispoziție din buget. Suma va putea fi  decontată ulterior prin Programul Operațional Regional 20014 -2020 – Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării durabile, spun reprezentanții Municipalității. 

Conform documentației de licitație, ofertanții trebuie să aibă experiența necesară în astfel de construcții. În acest sens, ei vor prezenta o listă a principalelor lucrări similare executate în ultimii cinci ani, cu indicarea valorilor, a datelor și a beneficiarilor publici sau privați, însoțită de certificări costatatoare. Valoarea lucrărilor similare executate anterior trebuie să fie de cel puțin 7 milioane lei, fără TVA, cumulat, pentru ca un ofertant să se califice pentru această licitație. Contractul pentru noua creșă din Astra va fi atribuit în baza celui mai bun raport calitate-preț.

„Conform proiectului aprobat de Consiliul Local Brașov, noua creșă din Astra va fi construită pe un teren de 1.100 de metri pătrați și va avea, ca regim de înălțime, subsol, parter și un etaj. Unitatea va oferi 80 de locuri, într-un cartier în care există foarte multe cereri și în care avem deficit de locuri în creșe. După atribuirea contractului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor, termenul de finalizare a acestei noi creșe este de zece luni. Astfel, sperăm ca de anul viitor, creșa să fie deja funcțională“, a precizat viceprimarul Costel Mihai.

Creșa din Astra va avea șase grupe, pentru copiii cu vârste între trei luni și trei ani. Astfel, vor fi patru grupe mari a câte 15 copii și două grupe mci, a câte 10 copii, toate amenajate la parter, conform noilor normative privind proietarea de creșe pe baza cerințelor de performanță.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.