Compania Apa promite că debitul și calitatea apei vor reveni la normal până la sfârșitul zilei

Ca urmare a operaţiunilor tehnice realizate în ultimele două zile, şi a îmbunătăţirii uşoare a calităţii apei din lacul Târlung, Compania Apa a reuşit să crească cantitatea de apă  produsă de Uzina de apă potabilă, ajungând la 70% din capacitatea acesteia.  Astfel, a început refacerea treptată a nivelului de apă acumulată în rezervoare și este de așteptat ca până pe seară, calitatea apei să se îmbunătățească.

În ultimele două zile, Uzina de Apă a avut de filtrat ape care au avut 600 de unități de turbiditate, în condițiile în care aici se poate corecta turbiditate de 170 de unități, pe modul automat. Astfel, Uzina a trecut modul manual, pentru filtrare. 

Reprezentanții operatorului spun că apa produsă la Uzina de apă filtrată acum are nevoie de 4 ore pentru a ajunge la consumatorii din municipiul Braşov. „Estimăm că până la sfârşitul zilei capacitatea de tratare să atingă valori normale pentru ca, treptat, toate zonele afectate să beneficieze de serviciul de alimentare cu apă“, au spus reprezentanții Companiei.

Una dintre problemele apărute, la alimentarea cu apă a cartierului Noua și a zonei Dârste, a fost creată de aducțiunea de apă din Ciucaș, care a fost afectată de viitură. Conducta de aducțiune a fost reparată azi, până la ora 13.00

„În prezent se derulează manevrele de umplere a conductei, în vederea restabilirii alimentării cu apă a comunei Tărlungeni şi a zonei  Noua-Dârste.  În condiţiile în care, în timpul operaţiunilor de repornire,  nu vor apărea alte defecţiuni pe traseul de peste 25Km de reţea, estimăm ca până la sfârşitul zilei această sursă să redevină operaţională şi să contribuie la restabilirea serviciul de alimentare cu apă în zonele menţionate“, au transmis reprezentanții Companiei Apa.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.