Handbalistele Coronei au depăşit cea mai grea perioadă a pregătirii. Urmează meciurile amicale

Echipa de handbal Corona Braşov continuă antrenamentul sub comanda noului tehnician Ion Crăciun, care face echipă pe banca tehnică, cu fostul portar al Braşovului, Gică Anton.

Antrenorul principal al Coronei, Ion Crăciun se declară mulţumit de alegerea făcută şi este de părere că vor face o echipă bună. „Îl ştiu pe Gică destul de bine şi chiar simt că vom lucra foarte bine. A intrat deja în pâine, cum se spune, şi se vede că are experienţă, chiar dacă vine după o perioadă în care nu a mai antrenat. Îmi place felul în care colaborăm şi sunt sigur că aşa va fi şi în continuare. Chiar cred că am făcut o alegere bună pentru banca tehnică”, a spus Ion Crăciun.

Tehnicianul a declarat că este mulţumit şi de implicarea echipei în antrenamente, chiar dacă este conştient că nu este o perioadă uşoară pentru fete.  „Putem spune că am trecut de cea mai grea fază a pregătirii, cea fizică, şi că am depăşit-o cu bine. Fetele s-au implicat foarte tare, au tras de ele să ajungă la nivelul pe care îl cerem şi sunt mulţumit din acest punct de vedere. Îmi pare rău că nu am avut toată echipa aptă, pentru că se ştie deja că Bianca Tiron şi Larisa Tămaş sunt în recuperare după intervenţii chirugicale la genunchi iar alte trei fete au lipsit aceste prime săptămâni, pentru că au fost la turneul final din Ungaria, cu naţionala, şi anume Daciana, Sorina şi Daria, care ni se vor alătura începând din această săptămână. Din păcate, Daria nu se va putea antrena cot la cot cu noi, va avea program separat după entorsa suferită la naţională. Trebuie să îşi facă recuperarea bine şi să revină curând. De asemenea, se întoarce şi Ana Ciolan de la Universitare, astfel că încet-încet începem să ne adunăm şi să facem pregătirea cât mai aproape de ceea ce vom avea în teren în prima parte a campionatului”.

Ion Crăciun va pune accentul în săptămânile următoare pe construcţia atacului. „Am lucrat în săptămânile acestea fizic în sala de forţă şi pe stadion, şi în sală, pe partea de apărare, iar de acum încolo vom începe să construim şi atacul, să lucrăm la omogenizare şi să ştiu exact pe ce ne bazăm în meciuri. Este bine că va veni o perioadă cu jocuri de verificare, în care putem pune în aplicare ceea ce facem la antrenamente şi putem vedea ce trebuie îmbunătăţit”. Antrenorul Coronei este de părere că jucătoarele străine, trasferate în această vară, şi anume Ekaterina Vetkova, Marina Dmitrovic şi Dragica Tatalovic dau un tonus pozitiv echipei. „Îmi place ce atitudine au jucătoarele străine şi cred că s-au adaptat foarte bine. Sunt mereu pozitive, cu zâmbetul pe buze, şi foarte receptive la antrenamente. De asemenea, au adus un plus de forţă echipei, atât pe partea de apărare cât şi pe atac. Avem două jucătoare străine puternice, care sunt sigur că vor arăta foarte bine în jocul nostru”. Handbalistele Coronei vor avea programate în această vară mai multe meciuri amicale, cu Măgura Cisnădie, turneu la Roman alături de SCM Gloria Buzău, Danubius Galaţi şi CSM Roman. De asemenea, pe finalul lunii august, handbalistele Coronei se vor deplasa în Croaţia, pentru un turneu la Koprivnica, alături de Podravka, Krim şi Pogon Baltica Szeczin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.