London Schools’ Symphony Orchestra, concert extraordinar la Biserica Neagră din Braşov

Duminică, 29 iulie, Biserica Neagră invită publicul la al doilea concert extraordinar găzduit de lăcașul de cult în cadrul Festivalului Musica Barcensis. Începând cu ora 19:00, London Schools’ Symphony Orchestra va prezenta un concert instrumental sinfonic.

Programul concertului cuprinde:
George Enescu (1881-1955) – Rapsodia Română Nr. 1 în la major, Op 11
Leonard Bernstein (1918-1990) -Trei episoade dansante din muzicalul  On the Town
Béla Bartók  (1881-1945) – Concert pentru Orchestră
 
Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Pentru organizarea evenimentului, programul de vizitare al Bisericii Negre va fi întrerupt la ora 18:00. Porțile vor fi redeschise cu 30 minute înainte de începerea concertului, pentru a permite accesul auditorilor.

London Schools Symphony Orcherstra, reper al artei interpretative a tinerilor muzicieni londonezi

Numită de Sir Simon Rattle „un ambasador incomparabil pentru dinamismul și excelența tineretului britanic”, London Schools Symphony Orchestra (LSSO) este de mai bine de 60 de ani un reper al artei interpretative a tinerilor muzicieni londonezi, fiind gestionată de Centrul pentru Tineri Muzicieni din Londra, o divizie a Guildhall School și susținută și sponsorizată de City of London Corporation.  Orchestra își propune să ofere membrilor săi o experiență completă privind repertoriul orchestral, de la Bach, până la Beethoven, Bartók și alți compozitori.
 
Sponsorizată de City of London Corporation, LSSO prezintă trei concerte la Barbican Center, plus un turneu în fiecare vară. Cursurile au loc în vacanțele de iarnă, primăvară și vară, și includ repetiții intense cu muzicieni de top din Londra. Participarea la toate cursurile este încurajată, dar nu obligatorie. În caz de nevoie, este disponibilă și finanțarea cursurilor și a turneelor.

Orchestra a concertat de-a lungul timpului sub bagheta a numeroşi dirijori de talie internaţională, printre care Sir Colin Davis, Sir Charles Mackerras, Sir Simon Rattle, Sir Richard Armstrong, Tamás Vásáry și Leif Segerstam. Turneele de vară s-au desfășurat în locații precum Turcia, Japonia, Polonia, Argentina, Italia și Statele Unite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.