Operatorul din Șercăița care a trimis 21 de persoane la spital, vizitat în toiul nopții de Protecția Consumatorilor

Firma unde azi-noapte 21 de persoane au avut probleme cu o intoxicare alimentară, fiind duse de urgență la spital, a fost vizitată în toiul nopții de Protecția Consumatorului, după ce directorul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor, Sorin Susanu, a ajuns la complexul turistic de la Șercăița cu o echipă, pentru verificări. 

„Am fost azi-noapte acolo, am sigiliat probe alimentare care astăzi au ajuns la laborator.Avem în vedere elemente referitor la faptul că nu am găsit ambalajele unor produse din care s-a făcut mâncare și nu am putut avea date despre valabilitate, trasabilitate. Probabil se așteptau să venim, pentru că nu am găsit elemente de identificare pentru materia primă, amabalaje, peștele nu se știe în ce condiții a fost adus – vorbim de 60 de kilograme. Suspiciunea mea este că probleme au fost la aperitiv, pentru ca simptomele apar la circa 2 – 2,5 ore, iar la aperitiv erau inclusiv icre“, a declarat Sorin Susanu.

Șeful Protecției Consumatorului a precizat că instituția pe care o reprezintă verifică inclusiv buletinele de analiză ale personalului angajat la complexul respectiv, astfel că reprezentanții agentului economic vor fi așteptați mâine, cu toate documentele necesare. 

Reamintim că în noapte de sâmbătă spre duminică, 21 de persoane au ajuns de la o nuntă din Șercăița, direct la spital, cu toxiinfecție alimentată. Printre pacienți se află și mireasa, nașa ar și un copil. 

Un caz similar a avut loc, tot la Șercăița, în 2015, atunci cinci nuntași fiind afectați de toxiinfecție alimentată. Atunci, Protecția Consumatorilor a găsit 4,5 kilograme de produse alimentare expirate, în spațiul frigorific.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.