Spitalul Municipal din Făgăraș va avea linie de gardă și la Ortopedie

Foto: salutfagaras.ro

Spitalul municipal din Făgăraș va avea, din această toamnă, o linie de gardă pentru Ortopedie. Consiliul de Administrație al unității medicale a aprobat această propunere, iar Consiliul Local Făgăraș, în subordinea căruia se află spitalul, a aprobat, de asemenea, o hotărâre în acest sens, în ședința care a avut loc vineri. Într-o ultimă etapă, Ministerul Sănătății va trebui să dea avizul pentru înființarea liniei de gardă la Ortopedie, la Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure“ Făgăraș.

,,Sperăm ca după această hotărâre a Consiliului Local, aprobată azi, să obţinem în cel mai scurt timp, în cursul lunii august, avizul Ministerului Sănătăţii. Vrem ca cel târziu de la 1 septembrie să funcţioneze această linie de gardă, pentru că ea este o condiție pentru Programul de Endoprotezare pe care îl avem aici. Sunt patru medici care vor asigura gărzile la Ortopedie, iar gărzile vor fi plătite din veniturile proprii ale spitalului”, a declarat Mariana Câju, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului municipal Făgăraș.

Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure”- al doilea, ca mărime, din județul Brașov, are în prezent șase linii de gardă, respectiv medicină internă, chirurgie generală, ATI, pediatrie, obstetric-ginecologie și CPU.

Înființarea unei linii de gardă și la este una dintre condițiile asumate de spital, la intrarea în Programul Național de Endoprotezare, în care Ministerul Sănătății acoperă cheltuielile legate de protezele osoase ale pacienților. În cadrul acestui program, cele mai solicitate sunt implanturile la şold, însă endoprotezare se poate face şi la gleznă, genunghi, cot sau umăr.

Pe viitor, conducerea spitalului are în vedere și înfiinșarea unei linii de gardă la secția Radiologie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.