Desfăşurare impresionantă de forţe pentru ordine şi siguranţă la „Cerbul de Aur“. Primarul Braşovului: „Cine nu are treabă prin Centru, să evite zona“

„Cerbul de aur“ începe miercuri la Braşov cu o desfăşurare impresionantă de forţe, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei evenimentului. Pentru festival, organizatorii de la TVR spun că au amenajat un număr de 5461 de locuri – unele pentru spectatorii cu bilet, altele pentru cei cu invitaţii (nu se ştie câte pentru unii, câte pentru ceilalţi) şi este de aşteptat ca fiecare seară să fie sold-out. Potrivit directorului festivalului, Smaranda Vornicu, la această oră, seara de 31 august, când concertează James Blunt, Horia Brenciu/HB Orchestra şi Delia este deja sold-out. 

Poliţia Rutieră va avea pe teren 20 de echipaje în serile festivalului, pentru dirijarea traficului şi asigurarea fluidităţii circulaţiei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov (ISU) va avea 30 de oameni pregătiţi să intervină în orice moment, pompieri, specialişti de la SMURD şi trei medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe. În serile de festival, ISU Braşov va avea la dispoziţie două maşini de intervenţie una categorie C (cu medic) şi  una categorie B (cu paramedic), şi o autoutilitară cu apă şi spună, pentru intervenţii în caz de urgenţă. În plus, pe tot parcursul festivalului va primi şi sprijinul ISU Covasna, dacă va fi nevoie.

Jandarmeria va avea în Piaţa Sfatului 30 de oameni, pentru menţinerea ordinii, iar Poliţie Rutieră va veni cu 20 de echipaje, pentru dirijarea şi fluidizarea circulaţiei în Centru. Una dintre zonele sensibile de circulaţie va fi, cu siguranţă, strada Mureşenilor, acolo unde sunt trei din cele 3 puncte de intrare în zona de festival. Poliţiştii de la Biroul Rutier nu au aprobat restricţionarea parţială a  circulaţiei pe str. Mureşenilor, astfel că, cel puţin teoretic, şoferii vor putea urca şi coborî fără probleme spre şi dinspre Şchei. 

Solicitarea primarului, de transformare parţială a Mureşenilor în pietonal, pe perioada festivalului, a fost refuzată de Poliţia Rutieră care şi-a asumat că va menţine un trafic fluid în zonă. 

„Am luat în calcul ca o bandă de pe strada Mureşenilor să devină pietonală, pe perioada desfăşurării festivalului. Poliţia a apreciat însă că este mai bine să nu restricţionăm nimic, şi să asigure ei deplasarea celor care au de parcurs un traseu în zonă şi fluidizarea traficului. Punctul meu de vedere a fost altfel, dar dacă Poliţia a apreciat că e mai bine aşa… le doresc succes“, a spus primarul.

Totuşi, primarul le recomandă braşovenilor să nu vină în centru dacă nu au treabă acolo. „Recomandarea mea este ca braşovenii, dacă nu au neapărat treabă aici, să evite zona“, a mai spus George Scripcaru.

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.