Digurile de pe Olt de la Comăna vor fi refăcute

După ce comuna Comăna a trecut prin cele mai severe inundații din ultimii ani, la sfârșitul lunii iunie, primarul Viorel Grusea spunea că are promisiuni ferme legate de construirea sau înălțarea digurilor de apărare care să apere atât gospodăriile, cât și terenurile agricole din localitate. 

„Am avut o convorbire telefonică cu domnul inginer Uță Mihai , directorul Societății de Gospodărire a Apelor Brașov, prin care ne-a adus la cunoștintă faptul ca prin Hotărâre de Guvern s-au aprobat sumele necesare pentru construcția digurilor de apărare împotriva inundațiilor provocate de râul Olt. Am fost pe teren cu șeful de sistem hidrotehnic Făgăraș, domnul ing. Dascălu Gheorghe care ne a confirmat faptul că se va regulariza Valea Comănii cu diguri de apărare a gospodăriilor din imediata apropiere a văii pe o lungime de aproximativ 1 km până la devarsare în râul Olt și se vor construi pe o lungime de 3,5 Km pe ambele maluri ale Oltului diguri care vor proteja aproximativ 1.500 de hectare de terenuri agricole din satele Comana de Jos, Crihalma și Ticușu Nou. Digurile vor fi înălțate pe vechile amplasamente nefiind necesare exproprieri de terenuri.  În sfârșit lucrurile încep sa se miște în direcția bună, aceste lucrări vor fi corelate cu noua construcție a podului. Doamne ajută!“, a spus primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Actualul dig de protecție a localității Crihalma a fost amenajat în anii ’70

Reamintim că, în acest an, comuna Comăna a fost grav afectată de inundațiile. Comuna a rămas în 30 iunie și fără podul peste Olt, care făcea legătura între satul Crihalma și Comăna de Jos. Podul a fost afectat de viiturile din martie, fiind închis atunci traficului rutier, dar șoferii ignorau interdicția. Totuși, pe el mai treceau pietonii.   Compania Națională de Investiții ar urma să preia proiectul de reconstruire a podului, după cum anunța primarul Viorel Grusea, săptămâna trecută.   Conform documentației întocmite de Consiliul Județean Brașov, investiția în reconstruirea unui nou pod de legătură între Comăna și Crihalma, care ar asigura accesul și spre Ticuș și Cobor, este estimată la  22.520.800 lei cu TVA.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.