FOTO. Cerbul de Aur 2018. Piața Sfatului – parțial îngrădită, mai mulți stâlpi de iluminat – demontați.

Organizatorii Cerbului de Aur  2018 nu au așteptat să treacă minivacanța de Sfânta Maria și au  început să pregătească Piața Sfatului, pentru festivalul ce se va desfășura la Brașov în perioada 29 august – 2 septembrie.

Stâlpii de iluminat care stăteau în calea scenei și a gradenelor pentru spectatori au fost demontați, în locul lor rămânând numai niște balize din plastic, pe care scrie „danger”. De altfel, în timpul spectacolelor, nici iluminatul public nu va fi funcțional, pentru că ar afecta show-ul de lumini pregătit de organizatori. Ulterior, după ce se vor termina concertele, Piața Sfatului va fi luminată doar cu ajutorul a șase proiectoare montate pe balustrada de pe turnul Casei Sfatului.

După ce stâlpii de iluminat au fost demontați, mare parte din zona unde vor fi gradenele a fost îngrădită, a fost adusă o parte din materiale, dar au apărut și muncitorii, care, fără prea mult chef, au început să monteze o structură metalică.

Cerbul pentru poze , îngrădit și ascuns printre grinzi și scânduri   

TVR are o mică problemă și la partea de marketing și promovare. Și asta pentru că, în 6 august, Televiziunea Română, organizatorul principal al festivalului lansa concursul „Privește cerbul”, însă acum… ia cerbul de unde nu-i! Mai exact, în România au fost amplasați trei „cerbi de aur”, unul în centrul vechi al Bucureștiului, lângă clădirea Băncii Naționale a României, al doilea în Piața Sfatului din Brașov, iar al treilea în Constanța, la cazinoul din Mamaia. Prin acest concurs, românii au fost invitați se fotografieze lângă statuete și să își încarce pozele pe conturile personale de Facebook și Instagram cu mesajul „Vino la Cerbul de Aur”.
Potrivit datelor disponibile pe site-ul cerbuldeaur.ro, perioada de desfășurare a concursului este 7 august – 29 august 2018. Premiile constau în invitații la festival, iar câștigătorii sunt stabiliți prin tragere la sorți.

Brașovul, vizitat în această perioadă de numeroși turiști, pare a fi scos din ecuația concursului, având în vedere că „Cerbul de Aur” din Piața Sfatului este acum în zona îngrădită și ascuns printre scaunele de plastic sau piesele metalice ce urmează a fi utilizate pentru gradene.

În schimb, a fost „salvată” trăsura din piață, acesta fiind mutată lângă trotuarul străzii Mureșenilor și ocolită cu mare grijă de gard, astfel că această „unitate de alimentație publică” va funcționa și în continuare.

Pe e altă parte, în această noapte, din Piața Sfatului ar trebui să dispară terasele, pentru a se asigura front de lucru firmei care montează scena și gradenele.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.