FOTO. După ce a „măcelărit“ arborii de la Hidro, proiectul AFI Brașov „mutilează“ și trotuarul

Deschis de aproximativ doi ani, proiectul AFI a dat peste cap zona Centrului civic din Brașov.  Până acum au fost semnalate, din partea administrației locale probleme, cu mașinile pline de noroi, care ieșeau de pe șantier sau cu vehiculele de mare tonaj care mergeau pe toate străduțele.

În plus, pentru a asigura front de lucru firmelor, a fost „muscat“ trotuarul din zona viitorului mall, stația RATBV a fost mutată, iar arborii de pe marginea drumului și cei care erau în fata fostei uzine au fost tăiați, pentru a permite accesul mai facil utilajelor de pe șantier.

Practic, acum, pentru pietonii care trec prin zonă sau vor să aștepte autobuzul la stația de la Hidro A a mai rămas doar o „punte“ de treceredestul de îngustă, dar, uneori, și o parte din ea este ocupată de mașini, probabil ale celor care lucrează pe șantier.

„Reamenajarea“ trotuarului din zona stației RATBV Hidro A continua și în prezent. Astfel, vineri, pe trotuar se desfășurau noi lucrări și, având în vedere că la fața locului erau și două mașini de intervenție ale RATBV,este de așteptat ca în curând să aibă loc o nouă mutare a stâlpilor din rețeaua de transport în comun, ceea ce înseamnă că se va mai îngusta trotuarul chiar mai mult decât acum. 
 
Pe de alta parte, după ce la începutul acestui an a fost stabilit un grafic și un traseu pentru mașinile care aduc beton, în sensul că acestea pot circula noaptea, puținii locatari care stau în vecinătatea șantierului se plâng de de zgomotul de pe șantier. 

**

Potrivit datelor prezentate anul trecut, la inaugurarea lucrărilor, Centrul comercial AFI va fi construit pe 70.000 de metri pătraţi în zona fostei uzine Hidromecanica şi va avea 200 de magazine şi zone de servicii. Prima etapă a proiectul va include un centru comercial cu o suprafaţă totală închiriabilă de 45.000 de mp şi unul din cele două turnuri de birouri clasa A, care se va întinde pe o suprafaţă de 25.000 de mp.

Inițial, investitorii anunțau că proiectul va fi gata în primul trimestru din 2019. Ulterior, data a fost amânată pentru toamna anului viitor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.