CERBUL DE AUR. Intenție de măsluire sau încă o gafă? TVR face mișto de fanii concurenților

Prima ediție a Cerbului de Aur, după nouă ani de pauză, pare una „cu cântec”. De altfel, deja au apărut zvonuri că „cineva trebuie să câștige”, după ce aseară, au apărut în timpul alocat votului online din partea publicului și a jurnaliștilor, probleme mai mult sau mai puțin „tehnice”.

Problema a apărut după ce pe pagina de Facebook a festivalului au fost lansate două poll-uri pentru public, unul imediat după ce s-a încheiat concursul, iar cel de-al doilea în jurul orei 0.15, iar potrivit comentariilor celor care au votat, primul ar fi fost șters.

Conform spuselor celor care au participat la vot, la primul poll, Olivier Kaye din Belgia avea 507 voturi,  pe locul al 2-lea era Raluca Blejușcă (România) – 277 voturi, iar Ovidiu Anton (România) – 211 voturi.

Apoi, s-a întâmplat o „minune”. După ce a apărut cel de-al doilea pool,  podiumul s-a schimbat. Olivier Kaye – 667 de voturi, Ovidiu Anton – 663 de voturi și Dora Gaitanovici – 227 de voturi, Raluca Blejușcă fiind „aruncată” pe locul al IV-lea. De altfel, chiar dacă, în momentul în care au anunțat lansarea votului, organizatorii au precizat că acesta este valabil până la finalul recitalului susținut de Delia (care s-a încheiat în jurul orei 01.05), acesta s-a încheiat oficial la ora 01.14, iar dacă mai ținea câteva minute, nu este exclus ca Anton să se fi clasat primul.

În plus, datele referitoare la numărul de voturi au dispărut de pe pagina festivalului, însă, oamenii au fost inspirați și făcut print-screen-uri.

Pe de altă parte, Raluca Blejușcă a avut și ghinion, pentru că sonorizarea în Piața Sfatului a dat rateuri exact în momentul în care evolua ea, iar impresia a fost că a avut o prestație slabă. După concurs, prezentatoarea Cerbului, Iulia Vântur i-a rugat pe spectatorii care vor să voteze să o asculte pe youtube,  unde sunetul era în regulă.

Reamintim că anul acesta, TVR a încercat să implice spectatorii din Piața Sfatului, telespectatorii și jurnaliștii în decizia privind acordarea Cerbului de Aur, care au putut vota favoritul. În urma corelării acestor voturi cu verdictul juriului, al cărui președinte este Mădălin Voicu, ar urma să fie desemnat câștigătorul Cerbului de Aur. De asemenea, la această ediție se va acorda și un premiu al publicului, tocmai în baza votului „cu cântec”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.