Colaborare între Brașov, București și Constanța: autobuze turistice dedicate și stații de încărcare a mașinilor electrice pe ruta dintre cele 3 orașe

Foto: Andrei Paul

Transportul rutier cu mașini electrice pe axa București Brașov și București – Constanța ar putea fi facilitată prin realizarea unei rețele de stații de încărcare pentru aceste vehicule. 

Prezent miercuri la Brașov, la evenimentul de semnare a actului constitutiv al asociației de dezvoltare intercomunitară Axa Brașov – București Constanța, Sorin Chiriţă, administrator public al Municipiului Bucureşti, a prezentat posibilitatea ca transportul rutier pe axa Bucureşti-Braşov şi Bucureşti-Constanţa să fie facilitat prin realizarea unei reţele de staţii de încărcare a maşinilor electrice. De asemenea, el a vorbit despre crearea unor trasee turistice dedicate, între cele 3 orașe, având în vedere că acestea sunt cele mai atractive zone din România, pentru vizitatori.  

Proiectul stațiilor de încărcare este în curs de implementare, iar documentaţia, realizată de Compania Municipală Energetică București, a fost finalizată, a explicat Chiriță. Într-o primă fază, anul acesta se vor realiza 40 de staţii de încărcare în Bucureşti, iar anul viitor proiectul va fi extins şi pe cele două rute către Braşov şi Constanţa,  a declarat Sorin Chiriță, prezentând una dintre posibilitățile de colaborare a celor trei municipii în proiecte comune.

Chiriţă a vorbit şi despre extinderea reţelei de autobuze turistice, pe rute dedicate, care să lege cele trei municipii, despre un centru de energie inteligentă care să deservească cele trei oraşe precum şi despre implementarea de proiecte de tip smart city, în cele trei municipii. 

**

În Brașov există deja mai multe zone cu stații de încarcare a vehiculelor electrice, puse în funcțiune prin proiecte pilot. Astfel de stații sunt în centrul orașului, la parcarea din fața Hotelului Capitol (pe partea cu parcul) și la parcarea etajată de la Spitalul Militar Regina Maria. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.