Compania Națională de Investiții semnează contractul pentru refacerea podului de la Comăna

Lansată în prima parte a lunii trecute, licitația pentru construirea podului de peste Olt dintre Comăna și Crihalma a fost finalizată.  De altfel, ieri, primarul Comunei Comăna, Viorel Grusea, a anunțat că astăzi va fi semnat contractul de execuție între Compania Națională de Investiții (CNI) și constructor.

„După discuția avută la CNI, am luat legătura telefonic cu directorul general al firmei care va construi podul și am stabilit ca mâine (astăzi – n.r.) să ne întâlnim la Comana de Jos, la primărie, pentru a ne pune de acord cu toate cele necesare, în vederea predării terenului pentru organizarea de șantier”, a scris primarul pe pagina de Facebook. 

Potrivit anunțului licitației, valoarea estimată a lucrărilor este de 16.700.837 lei, fără TVA, iar podul va trebui să fie gata în 12 luni (dar nu calendaristice). 
Noul pod va fi din beton, va avea o lungime de 86,60 metri şi rampe de acces cu o lungime de 640 de metri. Lățimea părții carosabile va fi de 7,8 metri, iar pe rampe de 6.00 metri. De asemenea, se vor amenaja şi trotuare, cu lăţime de 1 metru. Pe noul pod se va putea circula cu o viteză maximă de 60 km/h. Intre capetele podului şi digurile de apărare a localităţilor Comăna şi Crihalma se vor construi două podeţe tubulare.

Vechiul pod de lemn de la  Comăna a fost lua de Olt în 30 iunie, după ce a  fost grav avariat în timpul inundaţiilor din 15 martie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.