Investiție de 6,2 milioane lei pentru transformarea Unității Medico-Sociale de la Sânpetru într-un spital de secol XXI

Consiliul Județean Brașov scoate la licitație contractul pentru reparațiile capitale și modernizările aferente clădirii în care funcționează Unitatea de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru. Conform anunţului lansat pe platforma de achiziţii publice SICAP, intervenţiile sunt estimate la 6,281 milioane lei fără TVA, dintre care 6,188 milioane lei reprezintă lucrările propriu-zise, iar restul, costurile de proiectare.  Ofertele constructorilor pot fi depuse până la data de 1 octombrie.

Clădirea Unității de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru este inclusă într-un proiect de reparaţii finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Modernizarea Unităţii Medico-Sociale de la Sânpetru are în vedere lucrări de reparaţii capitale, consolidări, recompartimentări, precum şi o reabilitare termică şi eficientizare energetică, inclusiv cu reparaţii la nivelul faţadei. O serie de reparaţii se vor face şi la nivelul trotuarelor, se vor moderniza şi reabilita instalaţiile de încălzire, climatizare şi iluminat, dar şi elementele structurale, la acoperiş, terase exterioare şi căi de acces. Astfel, clădirea va fi adusă la standarde de funcţionare, şi din punct de vedere al siguranţei la incendiu, prin unele recompartimentări interioare. Pentru a se respecta standarde actuale în ceea ce priveşte securitatea la incendiu, în urma implementării acestui proiect clădirea va fi prevăzută instalaţii de stingere a incendiilor, de detecţie şi iluminat de siguranţă, trei trape de fum, o centrală de avertizare la incendiu şi hidranţi. De asemenea, va fi construit şi un rezervor de apă.

Investiție în toate pavilioanele Unității

Clădirea de la Sânpetru este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălţimi şi funcţiuni diferite. Un corp funcţionează ca un cămin – cu saloane pacienţi, radiologie, cabinete medicale, sală de tratament, sală de club, grupuri sanitare comune cu duşuri, vestiare, holuri, un corp este de legătură – unind blocul alimentar şi pavilionul administrativ cu corpul de cămin, fiind în acelaşi timp şi locul prin intermediul căruia se face accesul principal în clădire şi către morgă. Clădirea blocului alimentar cuprinde spaţii pentru călcătorie, spălătorie, uscătorie, sală de mese, bucătărie şi spaţii annexe, iar pavilionul administrativ include spaţiul pentru centrala termică, farmacia, un grup sanitar, vestiar de depozitare, camere tehnice, garderobă, birouri, cabinete, hol. Unitatea are şi o sală festivă, care în prezent este dezafectată.

Una dintre ideile Consiliului Județean, după ce vor fi făcute aceste modernizări, este ca cel puțin partea din Spitalul de Pneumoftiziologice de pe drumul Poienii- (cea care funcționează în pavilioane retrocedate) să se mute la Sânpetru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.