O companie din Irlanda, interesată de construirea terminalului aeroportului de la Ghimbav. La o primă estimare, valoarea contractului ar fi de 22 milioane de euro 

Proiectul terminalului aeroportului de la Braşov, o investiţie estimată la aproape 22 milioane de euro, este tentant pentru investitorii din Irlanda. Intenţia unei companii din Irlanda de a se înscrie la licitaţia pentru construirea acestuia a fost anunţată marţi, de ambasadorul Irlandei în România, Excelenţa Sa Derek Feely, în cadrul unei întâlniri cu primarul Braşovului, George Scripcaru. 
 
„Ambasadorul Irlandei a observat imediat nevoia Braşovului de accesibilitate, necesitatea unei autostrăzi care să lege oraşul de restul ţării şi a apreciat proiectul aeroportului. El consideră că aeroportul este o bună oportunitate, iar de autostradă este nevoie. De altfel, a menţionat că o companie din Irlanda, care are şi divizie de operare, şi divizie de investiţii, este interesată să participe la licitaţia pe care o va lansa Consiliul Judeţean Braşov pentru construcţia terminalului aeroportului de la Ghimbav”, a declarat primarul. 
 
Conform estimărilor Consiliului Judeţean Braşov, licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţie a terminalului ar urma să fie lansată în toamna acestui an. Estimarea administraţiei judeţene este că în iarnă s-ar realiza proiectul tehnic, iar din primăvara anului viitor ar urma să înceapă lucrările propriu-zise.  Arhitectul care a elaborat conceptul clădirii în care va funcţiona terminalul, Dorin Ştefan, susţine că lucrările ar urma să dureze 18 luni. 
 
Terminalul va avea trei niveluri. Subsolul va fi dedicat fluxului de bagaje, parterul va fi destinat zonelor de check-in şi spatiilor comerciale în dreapta şi zonelor de sosiri în stânga, cu 3 benzi de bagaje. La etaj vor fi fluxurile de securitate, control paşapoarte, spaţii comerciale şi porţi de îmbarcare. Suprafaţa totală a terminalului va fi de 11.000 de metri pătraţi, iar la un cost estimat de 2.000 de euro/metru pătrat construit, rezultă că valoarea proiectului va fi de 22 milioane euro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.