Puncte de acces gratuit la internet, în mai multe zone din Brașov, cu sau fără bani de la UE

În Brașov vor fi amenajate câteva hotspoturi publice de internet. Deși ele erau anunțate încă de la începutul anului de Primăria Brașov, amenajarea a întârziat, ca urmare a suspendării programului de finanțare „WiFi4EU“ lansat de Comisia Europeană.

Acum programul se reia, au anunțat reprezentanții Municipalității. Din informațiile disponibile pe site-ul CE, apelul de proiecte va fi lansat în cursul acestei luni.

Primăria Brașov intenționează să depună din nou un proiect pentru obținerea unei finanțări de 15.000 de euro nerambursabili, care vor fi folosiți pentru achiziția și instalarea echipamentelor la punctele din oraș, de acces la internet. La sesiunea de la începutul anului, care a fost suspendată, Brașovul a fost unul dintre primele orașe care a depus un proiect.

Dacă Brașovul va obține finanțarea din fonduri europene, una dintre obligații este de a întreține echipamentele și a plăti abonamentul de internet pe o perioadă de minim 3 ani.

În cazul în care nu va obține finanțarea, reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat că anul viitor vor aloca de la bugetul local sumele necesare pentru amenajarea unor puncte de acces gratuitla internet, în mai multe locuri intens circulate din oraș. Printre propunerile de amenajare a unor hot-spot-uri se află Piața Sfatului, parcul Titulescu și pietonalul din Răcădău.

**

Prin WiFI4EU, Comisia Europeană alocă 120 de milioane de euro direct unor localități care vor să amenajeze hotspot-uri cu acces gratuit la internet. 10.000 de municipalităţi vor beneficia gratuit de internet prin intermediul unui program al Uniunii Europene de implementare a reţelelor Wi-Fi gratuit, arată reprezentanţa Comisiei Europene în România, într-un anunț pe site-ul propriu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.