Radu Hossu, Pro Democrația: „Modificarea Constituției cu acest referendum înseamnă o politică discriminatorie care se perpetuează“

Asociația Pro Democrația consideră că referendumul de revizuire a Constituției, prin redefinirea familiei este inutil din punct de vedere juridic. Referentului nu va aduce niciun fel de schimbare, căsătoria fiind rezervată doar cuplurilor heterosexuale, așa cum este deja stipulat și în Codul Civil,  a precizat Radu Rossu, președinte Pro Democrația – club Brașov.

Liderul Pro Demnocrația atrage atenția că referendumul va însemna, în plus, și o aprofundare a discriminării minorităților sexuale.

„Considerăm că modificarea Constituției în sensul dorit de cei care promovează acest referendum nu aduce nicio schimbare juridică, căsătoria fiind deja reglementată prin codul civil ca un drept al cuplurilor heterosexuale, dar acest referendum va avea un impact social de perpetuare a discriminării unei minorități sexuale. Studiile efectuate în alte state arată cea mai mare incidență a suicidului în rândul tinerilor tocmai în cadrul acestui grup vulnerabil. Reducerea discriminării, stigmatizării și izolării sociale a acestor tineri și a tuturor cetățenilor români din această minoritate sexuală trebuie să reprezinte adevăratele priorități pentru orice cetățean și decident de bună credință“, a declarat Radu Hossu, care a subliniat că „în România și în lume, există o comunitate LGBT, chiar dacă nu vrem să ținem seama de ea“.  

La rândul său, Andreea Socaciu, project manager la Pro Democrația – club Brașov a atras atenția asupra efectelor contrare pe care le-ar putea avea campania de susținere a referendumului, bazată pe un mesaj de tipul „Mergi la vot, salvează copiii României“.

 „Mulți vor să salveze copiii de potențiala înclinație spre homosexualitate, deși acest lucru nu se poate modifica, în niciun caz așa. E posibil în schimb, ca o astfel de atitudine discriminatorie să aibă efect opus, să mai omoare niște copii, oricât de crud ar suna“.

Asociația Pro Democrația – club Brașov le recomandă cetățenilor să se informeze cât mai bine înainte să își exprime votul la referendum.

„Familia din România suferă de foarte multe alte probleme, de la violența domestică la abandonul școlar al copiilor, iar aceste subiecte ar trebui să fie prioritare pe agenda guvernanților. Atragem atenția electoratului asupra acestor aspecte și ne dorim ca aceștia să nu cadă într-o capcană politică întinsă de partidele politice interesate direct de reușita acestui referendum“, a declarat Radu Hossu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.