A venit iarna pe DN13B, la pasul Bucin! 160 de case din două sate, afectate de ninsoare

În această noapte Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a fost nevoită să intervină pe DN13B între Praid și Borzond (jud. Harghita), pentru a curăța drumul de prima zăpadă din sezon. În această noapte, când Administrația Națională de Meteorologie a și emis o avertizare cod Galben, pe pasul Bucin s-a depus un strad subține de doi centimetri de zăpadă. 

„Am acționat cu un utilaj propriu și am împrăștiat cu un utilaj propriu 12 tone de sare“, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP, Robert Elekes. 

Pe de altă parte peste 160 de case din județul Harghita au rămas fără electricitate, în această dimineață în urma ninsorii care a afectat alimentarea. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că în satele Capul Corbului, din comuna Corbu, şi satul Atia, din comuna Corund, sunt nealimentaţi cu energie 160 de consumatori, după ce ploaia şi vântul au afectat două reţele de medie tensiune şi două posturi de transformare. Echipe de la Electrica vor interveni pentru remedierea defecţiunilor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat că lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale au acţionat cu material antiderapant pe DN 13B, Gheorgheni-Praid, în pasul Bucin, după ce în cursul nopţii de marţi spre miercuri a nins şi s-a aşternut un strat de zăpadă de 1-2 centimetri.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.