Material lemnos în valoare de 70.000 de lei, confiscate în urma unor acţiuni derulate de poliţişti

Poliţiştii harghiteni au confiscat material lemnos în valoare totală de circa 70.000 de lei şi au aplicat sancţiuni în cuantum total de aproximativ 50.000 de lei, în urma unor ample acţiuni de combatere şi prevenire a delictelor silvice, în cadrul cărora au fost constate mai multe infracţiuni de tăiere fără drept şi furt de arbori, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita.

Sursa citată a precizat că, în zilele de 25 şi 26 august, la nivelul judeţului Harghita au fost organizate şi executate acţiuni cu efective mărite în vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice, la care au fost cooptaţi şi specialişti silvici.

În urma acestor acţiuni, au fost constatate trei infracţiuni de tăiere fără drept de arbori şi tot atâtea infracţiuni de furt. Bănuiţi de comiterea acestor fapte sunt bănuiţi doi bărbaţi din comuna Ciucsângeorgiu şi un altul din comuna Siculeni.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în fondul forestier şi a controalelor desfăşurate la mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul forestier, au fost constatate mai multe nereguli de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate nouă sancţiuni.

„Pe parcursul întregii acţiuni, a fost ridicat în vederea confiscării un volum total de aproape 200 de metri cubi de lemn de foc, lemn rotund şi cherestea, în valoare de aproximativ 70.000 de lei, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la 49.000 de lei. Cu o preocupare profesională permanentă pentru protejarea ‘aurului verde’, poliţiştii harghiteni vor acţiona în continuare în vederea depistării şi tragerii la răspundere a tăietorilor ilegali de arbori şi a tuturor celor ce încalcă legislaţia în domeniu”, se arată în infomarea IPJ Harghita

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.