Dr. Cobelschi revine, ca interimar, la conducerea Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov după 9 ani

Numită la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov în luna august a anului 2015, pentru un mandat de trei ani, Carmen Neculoiu (soția fostului senator PNL dr. Marius Neculoiu, și el fost manager al Spitalului), a fost înlocuită de la conducerea unității. Managementul spitalului este asigurat, cu titlu interimar, de către dr. Călin Cobelschi, șef secție Chirurgie II la spitalul brașovean.

Noul director a fost numit în funcție după ce contractul de management al dr. Carmen Neculoiu a expirat în luna august. Dr. Cobelschi va ocupa funcția până la organizarea unui nou concurs pentru funcția de manager al SCJU Brașov.

Cine este dr. Călin Cobelschi și ce avere are

Potrivit declarației de avere, dr. Cobelschi a moștenit în anul 2010  un teren de 3,2 hectare în intravilanul localității Dumbrăvița. De asemenea, împreună cu soția, în anul 2007 el a  cumpărat un teren de 4,5 hectare în extravilanul localității Dumbrăvița, iar în 2010, familia Cobelschi  a mai cumpărat  un teren de 7.500 mp în extravilanul localității Teliu.

Totodată, în anul 2011, familia Cobelschi a cumpărat un apartament de 180 mp în Brașov, în anul 2000, o casă de 100 mp în Teliu, în anul 2010 o casă de 50 mp tot în Teliu. De asemenea, împreună cu o altă persoană, în anul 2004 a cumpărat un spațiu de 160 mp în municipiul Brașov.

Pe de altă parte, dr. Cobelschi nu are datorii și nici depozite bancare, conform declarației de avere depuse în iunie 2018.

În ceea ce privește veniturile, Cobelschi a menționat în declarația de avere că anul trecut, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență valoarea totală a salariilor a fost de „aproximativ 40.000 lei“. Tot „aproximativ 40.000 lei“ a încasat și soția lui, care este notar.

Pe lângă postul din Spitalul Clinic Județean de Urgență, dr. Cobelschi a menționat că deține calitate de angajat la SC Procto-Clinic SRL, unde apare și ca asociat. Nici în declarația de avere, nici în cea de interese apare scris vreun venit încasat de la clinica privată.

Dr. Cobelschi a mai fost la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, timp de câteva luni în perioada 2009 – 2010, atunci fiind numit în funcție în locul lui Dan Grigorescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.