FOTO. Universitatea Transilvania, la 70 de ani. Mai mulți foști miniștri ai Educației, prezenți la aniversarea universității din Brașov

Universitatea „Transilvania“ din Brașov împlinește azi 70 de ani de la înființare. Aniversarea marchează ziua în care în Monitorul Oficial a fost publicat documentul care atestă recunoașterea la nivel național a Universității „Transilvania“. 

„Sunt 70 de ani de realizări și de dezvoltare, de la Facultatea de Silvicultură, prima înființată la Universitatea Transilvania, până la actuala formă a universității, care cuprinde 18 facultăți, 9 din zona de inginerie și 9 din zona neinginerească – ne referim aici la facultățile de Sociologie și Comunicare, Drept, Medicină, Litere, Muzică sau Sport. Avem practic o gamă foarte variată de oferte pentru toți cei care vor să urmeze studiile la universitatea noastră“, a spus prorectorul Universității „Transilvania“, a declarat Liliana Rogozea, prorector al Universității Transilvania. 

La ceremonia aniversară a Universității din Brașov, care a debutat prin intonarea imnului național și a imnului academic „Gaudeamus“, participă invitați din 32 de țări, reprezentanți ai partenerilor universității. De asemenea, la ceremonia au luat parte reprezentanți ai autorităților locale, personalități din mediul academic, lectori ai universității brașovene dar și invitați de la alte universități din țară. 

Printre cei prezenți la ceremonia de aniversare a Universității s-au regăsit și trei foști miniștri ai educației: Sorin Cîmpeanu, în prezent președinte al Consiliului Național al Rectorilor, Valentin Popa dar și Ecaterina Andronescu, care, din partea Universității Politehnice din București a oferit universității brașovene o Diplomă de Excelență. 

La împlinirea a 70 de ani, Universitatea „Transilvania“ are un program cu mai multe activități la care participă inclusiv parteneri internaționali

Programul manifestărilor include:

1000-1200 – Festivitate aniversara „70 de ani de învatamant universitar brașovean”, Aula „Sergiu T. Chiriacescu”;
1315 – 1330 – Semnarea unor acorduri de cooperare între universități din România și Turkmenistan;
1330 -1530 – Sesiune plenară – Forumul rectorilor România-China, Aula „Sergiu T. Chiriacescu”;
1800 1900– Recital– Alina Bercu, integrala sonatelor pentru pian, Ludwig van Beethoven (intrarea se face pe baza de invitație) Aula „Sergiu T. Chiriacescu”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.