De mâine, Aleea de sub Tâmpa va fi exclusiv pietonală. Autocarele cu turiști nu mai au voie în centrul Brașovului

De mâine, va intra în vigoare  noul sistem de gestionare a transportului pentru turiști în interiorul orașului. Astfel, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, autocarele vor putea opri, doar pentru debarcare și îmbarcare, în zona special amenajată din fata fostului cinematograf Astra. Aici vor putea staționa simultan, timp de câteva minute, 6 autocare. 

După debarcarea turiștilor, autocarele trebuie sa se deplaseze în parcarea amenajată de la terminalul RATBV din Bartolomeu (la fostul stadion Municipal). Capacitatea acesteia este de 20 de autocare și 8 microbuze, este iluminată, iar șoferii vor putea folosi grupurile sanitare  din terminalul RATBV. Accesul va fi permis doar autocarelor și microbuzelor turistice.

Tot de sâmbătă, traficul rutier va fi complet închis pe Aleea Brediceanu. „Se vor face toate semnalizările necesare pentru direcționarea autocarelor de turiști. Zona de sub Tampa va fi dedicată pietonilor și organizării unor evenimente culturale, târguri etc”, a mai declaat Toarcea.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.