Brașovenii vor mai simți mirosurile urâte în oraș cel puțin câteva zile

Valurile de miros de gunoi vor mai ajunge în Brașov și în următoarele zile, pentru că, la fel ca la începutul lunii august, pe terenurile agricole din jurul orașului se împrăștie fertilizator natural pe suprafețe întinse. Cel puțin așa rezultă dintr-un anunț postat de Primăria Săcele pe pagina de Facebook a instituției.  Mai exact, în anunțul respectiv se arată că „în perioada 5 – 17 noiembrie, firma SC Bavaria Farming SRL va administra îngrăşământ natural de pasăre pe terenurile agricole din zona UAT Săcele. Administrarea îngrăşământului de pasăre se va face noaptea și se va încorpora în pământ”. 

Problema mirosurilor a fost sesizată și Gărzii de Mediu Brașov, care a mers marți în teren pentru a căuta sursa mirosurilor. „Mirosul din Brașov provine de la fertilizatorul natural împrăştiat pe câteva zeci de hectare de teren agricol, între localităţile Săcele şi Tărlungeni.  Parcelele sunt pe un culoar pe care curenții de aer merg spre Brașov. Reprezentanții firmei,  care are în arenda câteva sute de hectare de teren agricol în judeţ,  au precizat ca în vecinătatea Brașovului vor mai urma acțiuni de fertilizare”, a precizat şeful Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu, Mircea Paraschiv.  

Mirosul de gunoi a început să se simtă puternic în oraș de câteva zile, iar marți dimineața a fost atins un vârf fiind simțit atât în zonele „tradiționale”, cum este Craiterul și Triajul, cât și în centrul orașului, în zona Ceasu Rău sau parcul Central Nicolae Titulescu. 

1 Comentariu

  1. Am trait bine merci intr-un oras fara poluare pana sa vina acea firma germana. Cine le da lor voie sa imputa un oras si localitati limitrofe cu peste 300.000 locuitori? Sa faca asta in Baragan ori in zone unde nu exista populatie. Garda de mediu chiar este degeaba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.