Război total între participanții la licitația gigant pentru deszăpezirea și salubrizarea străzilor din municipiul Brașov, între o firmă înființată de Silviu Prigoană, o companie spaniolă și o firmă din Brașov

Foto: Robert Elekes

Lansată la începutul anului, în 30 ianuarie, licitația pentru delegarea serviciilor de salubrizare și deszăpezire a căilor publice din municipiul Brașov este și acum în faza contestațiilor, asta după ce aproape 6 luni, între 27 februarie și  19 iulie, procedura a fost suspendată. Miza este mare: contract pe patru ani, cu o valoare maximă estimată de 176,191,795.22  lei. În aceste condiții, și acum,  ofertanții contestă Primăria, sau se contestă între ei. 

În 5 noiembrie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis ultima decizie, după ce contestații au fost depuse de mai mulți participanți la licitație, printre care SC Brai-Cata SRL, SC Rosal Grup SA sau Comprest SA. 

Prin ultima decizie, printre altele, CNSC a dat dreptate unuia dintre contestatari, Brai-Cata, care a fost nemulțumită de modul în care s-a realizat evaluarea tehnică a ofertei. 

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, SC Rosal Grup SA, firmă înființată de Silviu Prigoană, a depus o ofertă în asociere cu Eurostrada.  Ofertă a depus și  firma brașoveană Comprest SA, precum și asocierea Brai Cata – GBI Serveis SAU (din Spania). 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.