Azi începe campania de consultații gratuite pentru elevii de clase primare. Cea mai „vânată“ școală din Brașov, prima unde ajung medicii

De azi începe în județul Brașov programul de consultații gratuite oferite elevilor din școlile primare. Programul, desfășurat în baza unui protocol între Consilul Județean Brașov, Inspectoratul Școlar și spitalele brașovene, este o inițiativă a consilierilor județeni PNL.

În luna septembrie, aceștia l-au anunțat ca pe un proiect ce are în vedere mai ales zonele unde copiii au acces redus la servicii medicale și unde școlile nu au cabinet medical propriu. Cu toate astea, azi liberalii au ales să pornească programul cu una dintre unitățile de învățământ „VIP“ din municipiul Brașov: Școala gimnazială nr. 6! Explicația consilierului județean Mihaela Șoneriu este că aici s-a obținut cel mai repede acordul conducerii școlii și al părinților, pentru a aduce echipa medicală ce va face consultațiile. „În fiecare școală va fi nevoie de acordul scris al părinților și al conducerii școlii. Aici am obținut aceste acorduri. Programul nostru vizează însă și alte școli, și din mediul rural, acolo unde nu există cabinet medical școlar sau dispensar“, a dat asigurări Mihaela Șoneriu. 

Astăzi, la Școala gimnazială nr. 6 vor fi astăzi cinci medici de diferite specialităţi, de la Spitalul de Copii și Spitalul de Pneumoftiziologie, a anunțat Mihaela Șoneriu. „Vom avea, printre altele, un oftalmolog, un ortoped şi doi medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie, care vin în şcoli pe timpul lor. Având acordul părinţilor deja, medicii îi vor consulta pe copii şi vor scrie o scrisoare de recomandare acolo unde este cazul“, a  mai spus consilierul județean PNL. 

Cel puţin 5000 de elevi din clasele primare, din întreg judeţul Braşov vor beneficia de consultaţii medicale gratuite, la şcoală, au anunțat liberalii. Majoritatea medicilor care vor acorda consultații gratuite în această campanie vin de la Spitalul Clinic de Copii. Programul de consultații gratuite în școli se va întinde pe un an, cu posibilitatea de prelungire. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.