Din octombrie, autobuzele școlare vor aduce elevi din toate cartierele Brașovului, la școlile din centru

Autobuzele școlare vor acoperi, în curând principalele trasee dinspre cartierele orașului spre centrul istoric, a anunțat primarul George Scripcaru.

Acesta spune că proiectul transportului școlar va trece din faza de „pilot” în faza extinsă, urmând să existe trasee și dinspre Rulmentul și Tractorul, dinspre Triaj și Craiter sau dinspre Bartolomeu. De altfel, acest ultim traseu, Bartolomeu – Centrul Istoric, va fi acoperit începând chiar de mâine, pentru restrul estimându-se că autobuzele școlare vor circula din luna octimbrie, după ce va fi aprobată și o Hotărâre de Consiliu Local în aces sens. 



„Am avut o discuție cu directorii școlilor din centru- de la Liceul de muzică, Colegiul Unirea, Scoala nr. 5, Scoala nr. 6, Liceul Andrei Mureșenu și altele din Centrul istoric. Asteptă să ne trimită datele legate de numărul de elevi și zonele din care aceștia vin, astfel incât RATBV să-și poată dimensiona acest program, din punct de vedere tehnic, iar noi, municipalitatea, din punct de vedere financiar“, a declarat primarul George Scripcaru.

În prezent, în Brașov sunt funcționale doua trasee de transport scolar, ambele din Astra – unul venind pe Calea București, celălalt pe Saturn, iar al treilea intră în funcțiune de mâine, din Bartolomeu, pentru elevii care învață la Scoala gimnazială nr. 6 și la Colegiul Național „Johannes Honterus“. 

1 Trackback / Pingback

  1. Primăria promite transport școlar din toate colțurile Brașovului, începând de luna viitoare - Biz Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.