FOTO. Revelion 2019 în Piața Sfatului. Brașovul a fost din poveste, dar unii l-au făcut „de poveste”

Mulți brașoveni și turiști au ales să întâmpine noul an în aer liber, în Piața Sfatului sau pe Tâmpa. Piața Sfatului a fost arhiplină, iar pe Tâmpa au urcat în jur de 200 de persoane pe serpentine, cărora li s-au adăugat cei urcați pe drumul forestier care pornește din Valea Cetății sau pe Treptele lui Gabony. În aceste condiții, în jurul orei 23.15, și pe Tâmpa era mare aglomerație și fiecare căuta un loc cât mai bun pentru a face poze: unii pe platforma Belvedere, unii pe platoul de  pe vârf, iar alții în niște locuri în care abia se putea sta.

Foc de artificii impresionant 

Spre deosebire de alți ani, spectacolul de artificii văzut de pe Tâmpa a fost impresionant, ca de final de an Centenar.  Focul de artificii pregătit de Primăria Brașov a fost completat și cu unul „ad-hoc”, pentru că au fost destui brașoveni care au urcat pe Tâmpa cu artificii. Totuși, ei nu au luat în calcul că nu au cum să adune ambalajele artificiilor arse. Probabil că vor fi adunate la primăvară, de jandarmii și salvatorii montani.

Rockerii de la Phoenix și-au respectat blazonul 

Piața Sfatului a fost luată cu asalt după ora 22.30, când a început spectacolul de Revelion, iar în jurul orei 0.00 era plină. Oamenii au admirat focul de artificii, au băut șampanie din belșug și în, înainte de ora 1.00 au început să plece, chiar dacă nu era foarte frig. Au rezistat fanii legendarei trupe Phoenix, care a oferit un show de excepție, până la ora 1.30, cu multe bis-uri în fața brașovenilor care s-au grupat în fața scenei, până în zona fântânii arteziene. De pe scenă, rockerii le-au transmis brașovenilor să învețe să fie verticali și să spună „Nu!”. 

Curățenie generală în Piața Sfatului, imediat după miezul nopții

În Piața Sfatului, oamenii au venit cu „barul la purtător”. Multă șampanie, dar și ceva bere sau un vinuleț. Multe sticle de șampanie au avut parte de un „final grecesc”: după golirea totală sau parțiale au fost trântite de pavaj. „Cioburile aduc noroc”, spune o vorbă din popor. Iar românii, cum sunt foarte sensibili la superstiții, s-au conformat. Rezultatul? Pavajul din Piața Sfatului și chiar de pe Strada Republicii, plin de cioburi. Dacă întrebai un jandarm: „A fost revoluție”, el răspundea dând din umeri.

Așa cu după ce oamenii au început să plece, aproape de ora 1.00, în Piața Sfatului au fost aduse „dispozitivele de măturători”. Au lucrat „în baterie”, așa că în scurt timp, cioburile au fost adunate în grămăjoare.

După ce s-a terminat concertul Phoenix, Piața Sfatului s-a golit.

Revelionul din Piața Sfatului a încheiat seria de concerte din cadrul evenimentului „Brașov- oraș din poveste”. Din păcate, unii dintre cei care au fost în piață, l-au făcut „de poveste”.

 

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. FOTO Spectacol de lumină, culoare și...multă mizerie, de Revelion, în Piața Sfatului - Realitatea de Brașov
  2. 9 tone de deșeuri, adunate de Revelion, în urma petrecăreților din Piața Sfatului – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.