9 tone de deșeuri, adunate de Revelion, în urma petrecăreților din Piața Sfatului

Aproape nouă tone de deșeuri au fost adunate de operatorul de salubritate din Centrul istoric (zona Piața Sfatului, Republici – M. Weiss și străzile adiacente) în noaptea de Revelion. Potrivit reprezentanților Comprest, aproximativ 60% din această cantitate au fost cioburi și sticle goale, iar din restul cantității, cele mai multe au fost deșeuri de plastic și resturi de artificii.

Cantitatea colectată în această zonă a fost de 24 mc de gunoi, cu o masă totală de 8,88 tone. Operatorul a asigurat salubrizarea zonei cu peste 42 de muncitori și un utilaj dedicat doar acestei activități. Curățenia generală a început în jurul orei 2.00 și a fost finalizată în jurul orei 8.00.

În noaptea dintre ani, Piața Sfatului a fost luată cu asalt după ora 22.30, când a început spectacolul de Revelion, iar în jurul orei 0.00 era plină. Oamenii au admirat focul de artificii, au băut șampanie din belșug și înainte de ora 1.00 au început să plece, chiar dacă nu era foarte frig. Au rezistat fanii legendarei trupe Phoenix, care a oferit un show de excepție, până la ora 1.30. Oamenii au venit în Centrul Brașovului cu „barul la purtător”, iar multe sticle de șampanie au avut parte de un „final grecesc”: după golirea totală sau parțiale au fost trântite de pavaj. Așa că, după ce oamenii au început să plece, aproape de ora 1.00, în Piața Sfatului au fost aduse „dispozitivele de măturători“, care au lucrat „în baterie”, astfel că în scurt timp, cioburile au fost adunate în grămăjoare și au dispărut destul de repede. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.