Primăria Brașov pregătește o ofertă „de nerefuzat” pentru ridicarea mașinilor parcate neregulametar

 
După trei licitații eșuate, Primăria Brașov și-a propus ca anul acesta să concesioneze serviciul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, urmând a lansa cea de-a patra procedură. 
 
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a anunțat că în această perioadă „colegii de la Direcţia Tehnică lucrează la modificarea caietului de sarcini, astfel încât acesta să prezinte interes pentru potenţialii ofertanţi”. 
Serviciul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar ar urma să fie concesionat pentru o perioadă de 5 ani. 
 

De ce au fugit ofertanții la licitațiile anterioare 

Conform vechilor caiete de sarcini, dacă  numărul de maşini ridicate era mic, nu se acoperea costul redevenţei ce ar fi urmat să fie plătită primăriei  Primăriei, respectiv  10% din încasările operatorului dar nu mai puţin de 22.500 lei/lună. 
De asemenea, la licitațiile anterioare, concesionarul trebuia să deţină sau să cumpere un teren, pe care să îl îngrădească, să îl securizeze şi să amenajeze un birou deschis 24 de ore din 24 de ore (care să poată elibera chitanţe fiscale). Acest lucru ar fi însemnat costuri mari în plus.
 
Acum, a explicat Sorin Toarcea, municipalitatea ia în calcul posibilitatea să  pună la dispoziţie terenul, iar concesionarul să se ocupe de amenajarea lui. 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.