Un tren privat care trebuia să plece din București spre Brașov a deraiat în Gara de Nord

Foto: digi24.ro

Un tren particular care trebuia să plece aseară din București  spre Brașov a fost implicat într-un incident grav în Gara de Nord. Trenul nu a putut opri la timp la capătul de linie și a ajuns aproape de pavaj, depășind tampoanele, relatează digi24.ro. Incidentul a avut loc în jurul orei 20.30.

Potriviti purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, la manevra de regarare a unei garnituri goale care avea în componenţă nouă vagoane, mecanicul trenului a depăşit în momentul opririi parapetul de la linia 6 unde trebuia să oprească pentru a prelua călătorii spre Braşov. În urma incidentului nu au fost persoane rănite însă ultimul vagon al trenului a sărit de pe linii. Traficul feroviar nu a fost afectat, însă cursa cu trenul particular a fost anulată, iar firma care deține garnitura a anunțat că va restitui contravaloarea biletelor. Trenul trebuia să plece la ora 20.52 spre Brașov. 

Din primele date se pare că accidentul a apărut din cauza unei comunicări proaste între mecanicul de tren și un angajat din gară care trebuia să dirijeze gararea trenului.  Organele de anchetă vor stabili cauza exactă a acestui incident.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.