USR atacă în instanță decizia Consiliului Local Brașov de scumpire tarifelor RATBV

USR Brașov a atacat în instanță decizia de majorare a tarifelor de transport public pe liniile operate de RATBV în municipiu. O călătorie pe liniile RATBV s-a scumpit de la 1 ianuarie 2019, de la 2 lei la 2,5 lei, iar prețul pentru abonamentul pe toate liniile a crescut și el de la 70 la 85 de lei. Consiliul Local a aprobat hotărârea în ședința de îndată din 14 decembrie 2018.



 

USR a început o acțiune în instanță, considerând că această decizie de majorare a fost luată fără consultarea prealabilă a cetățenilor, în contextul în care aceștia sunt direct afectați de majorarea tarifelor. Dosarul a fost depus la Tribunalul Brașov pe data de 21 ianuarie, iar termen de judecată este 13 februarie. 

„Creșterea tarifelor pentru transportul în comun este total inoportună în contextul în care Brașovul se confruntă cu probleme foarte grave privind poluarea aerului și cu un trafic auto din ce în ce mai aglomerat. Aceste probleme trebuie să fie o prioritate pentru Primărie și pentru Consiliul Local, iar una dintre soluții o reprezintă impulsionarea transportului public, chestiune asumată de către actuala administrație prin HCL 628/31010.2018 privind aprobarea Planului integrat de calitate a aerului în Municipiul Braşov. Primăria și Consiliul Local Brașov nu trebuie să mai ia măsuri care vor face transportul public și mai puțin atractiv pentru brașoveni, accentuând astfel problemele de trafic și de poluare existente“, susțin reprezentanții USR Brașov.



 

USR a depus și o plângere prealabilă la Consiliul Local împotriva deciziei de majorare a tarifelor de transport în comun și mai mulți membri s-au aflat luni în ședința Deliberativului local, pentru a o susține. Inițial, CL Brașov avea pe ordinea de zi un proiect de respindere a acestei plângeri prealabile, dar l-a retras din dezbatere, „pentru aprofundare“. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.