VIDEO. Marș împotriva grațierii, pe trecerea de pietoni de la Modarom

Foto: Cătălin Chiciudean

Câțiva brașoveni și-au găsit timp și au avut energie pentru a participa luni seara la un nou protest împotriva grațierii și amnistiei.

Oamenii s-au strâns la Prefectură după ora 18.00, apoi au mers la trecerea de pietoni de la Modarom. Acolo au trecut de mai multe ori, numai pe culoarea verde, trecerea de pe Bulevardul Eroilor, având cu ei o pancartă de la protestele anterioare. 

Publicată de Cătălin Chiciudean pe Luni, 21 ianuarie 2019

Proteste similare s-au desfășurat și înalte orașe din România, printre care București și Cluj. 

Oamenii au decis să iasă în stradă după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică la o televiziune națională că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să se extindă termenul contestaţiei în anulare, de la 30 de zile în prezent, la toate cazurile în care completul care a judecat a fost constitut nelegal. Astfel, ar exista baza legală să se anuleze toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014.  

„OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun, soluția, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Toader, citat de stiripesurse.ro. 

După anunțul făcut de ministrul Justiției, comunitatea #Rezist au anunțat că organizează protestul  „Nu vrem ordonanța pentru corupți”. 

Totodată, potrivit aktoal24.ro, filosoful Mihai Sora le-a cerut românilor organizeze proteste masive. De asemenea, el a solicitat organizarea alegerilor anticipate.  

„Vreti Justiție independentă? Atunci ieșiți în stradă. (…) Vreți profesioniști la cârma țării,  vreți oameni cinstiți și competenți? Atunci cereți alegeri anticipate”, este apelul lui Mihai Șora. 

Foto: Cătălin Chiciudean

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.