Alianța 2020 USR PLUS salută protestul procurorilor brașoveni și îi așteaptă pe cetățeni în stradă, să apere justiția

Alianța „2020 USR PLUS“ salută gestul magistraților brașoveni, care încă de miercuri ai ieșit pe treptele parchetului, în semn de protest față de Ordonanța care modifică legile justiției și față de modul în care acest document a fost adoptat. Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au anunțat vineri că duc protstul mai departe și își suspendă activitatea timp de o săptămână, perioadă în care vor asigura doar urgențele. (Detalii AICI) 

„Salutăm gestul demn al procurorilor brașovenii – primii care au ieși pe treptele parchetului pentru a protesta împotriva OUG ce vine la 2 ani după ce alianța a PSD – ALDE a început lupta cu justiția. Se pare că de săptămâna viitoare se va intra într-un proces de a frâna activitatea în instanță, pentru că magistrații își doresc să își facă independent meseria. Zilele trecute au fpst depuse și sesizari la Avocatul Poporului, căruia i s-a cerut să atace în instanță această Ordonanță de Urgență care modifică legile justiției. Rămâne de văzut dacă  o va face. Până atunci, Alianța „2020 USR PLUS“ are nevoie ca fiecare cetățean să se alăture acestei lupte pe care o ducem cu acești nemernici și ticăloși care guvernează. Noi vom susține toaate protestele civice menite să apere justiția, vom fi în strada, însă trebuie să facem mai mult de atât, și să amendăm toate aceste derapaje și la vot“, a declarat Marius Stoianovici, unul dintre coordonatorii de comunicare ai Alianței 2020 USR PLUS, la Brașov. 

„Felicitări și mulțumiri magistraților! Protestul lor și acțiunile anunțate pentru mai departe sunt cel mai puternic semnal pe care țara asta îl putea primi în aceste zile! Se aude clar și fără echivoc, iar duminică e nevoie sa ieșim cât mai mulți la protest. Ne vedem duminică în stradă!“, este mesajul transmis de deputatul Tudor Benga.

Deputatul USR, Tudor Benga, a amintit și de tradiția Brașovului, în apărarea democrației, și spune că se așteaptă în continuare ca brașovenii să fie „fermi pe poziție“: 

„Procurorii brașoveni sunt cei care au mai pus o cărămidă la lunga tradiție de protest a Brașovului fiind primii care au reacționat clar și răspicat la atacul de marți. Ei explică cu subiect și predicat că modificările aduse marți depășesc cadrul constituțional și cer ferm respectarea recomandărilor GRECO, MCV și Comisiei de la Veneția. Pe parcursul ultimelor zile au mai apărut numeroase reacții ale magistraților din diverse zone ale țării.

În acest punct avem reacții, mai mult sau mai puțin răspicate, atât din partea Președinției cât și din partea Comisiei Europene, ambele instituții care au instrumente legale de a contesta modificările din OUG. Cea mai importantă însă este reacția magistraților. Bătălia va fi lungă și exact ca și în cazul atacurilor anterioare va fi important să adunăm toți actorii implicați în apărarea liniei frontului. Și, câtă vreme vom sta fermi pe poziție și nu ne vom pierde cu firea eu am convingerea că o vom scoate la capăt și de data asta“.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.