Aproximativ 4.000 de români s-au stabilit anul trecut la Brașov. SPCLEP Brașov: numărul solicitărilor de schimbare a domiciliului a crescut în ultimii ani  

Românii sunt tot mai tentați să se mute în Brașov, numai anul trecut conform datelor Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor (SPCLEP) municipiul a „câștigat” aproximativ  4.000 de locuitori noi, veniți din alte localități.

În 2018, la SCLEP s-au înregistrat 9.164 de cereri de schimbare de domiciliu, dintre care 60% au venit din partea unor cetățeni care deja locuiau în Brașov și doar și-au schimbat adresa, iar restul de 40% din partea unor cetățeni care au venit să-și stabilească domiciliul aici.

În aprilie 2018, la SCLEP au primit documente pentru schimbarea adresei în municipiul Brașov de către  363 de persoane, iar alte 269 de au depus cereri pentru stabilirea domiciliului în Brașov, venind din alte localități. În luna mai a anului trecut,  335 de cetățeni noi ai Brașovului și-au primit documentele cu adresă nouă.

Reprezentanții SPCLEP susțin că, în ultimii ani, numărul solicitărilor de schimbare a domiciliului a crescut în ultimii ani. De altfel, potrivit unul studiu al Băncii Mondiale, realizat în anul 2017,  peste 200.000 de români care ar fi interesați să se mute la Brașov.

Peste 35.346 de cereri de eliberare a actelor de identitate, prelucrate anul trecut de SPCLEP

În anul 2018 la Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor Brașov s-au înregistrat 35.346 cereri eliberare acte de identitate și vize de rezidență. Dintre acestea 27.919 au vizat eliberarea cărți identitate, majoritatea expirate, 1.628 pentru cărți de identitate provizorii, 326 pentru cărți de identitate provizorii cu viză de reședință pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate (necesare pentru a-și face pașapoarte). De asemenea, anul trecut au 4.936 au solicitat pentru vize de reședință, 355 schimbarea domiciliului din străinătate în România, iar 182, pentru schimbarea cetățeniei (în cele mai multe cazuri a fost vorba de persoane din Republica Moldova, care au depus dosarele în vederea obținerii cetățeniei române).  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.