FOTO. Autobuz Menarini, tras „pe stânga” în Centrul Civic

Un autobuz model italian Menarini, produs de turcii de la Karsan a fost „surprins” luni, staționat pe  strada Mihail Kogălniceanu, pe prima bandă dinspre sediul CAS Brașov, asta în condițiile în care, pe această arteră, mijloacele de transport în comun folosesc banda opusă (dinspre Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”). La dispeceratul RATBV nu a fost raportată nici o defecțiune, iar marți, purtătorul de cuvânt al operatorului de transport, Silviu Ștefan, a explicat de ce autobuzul a fost „tras pe stânga”: „În timpul week-end-ului, vehiculul a fost implicat într-o tamponare ușoară. Luni, a fost dus la o societate de asigurări pentru constatare”. 

 Cu autobuzele Menarini au fost și alte probleme în cursul acestui an. Astfel, încă din prima zi în care a fost scos pe traseu un autobuz midi (de 10 m) a fost retras la garaj, după ce i s-a stricat sistemul de închidere a ușilor. Ulterior, un alt autobuz de 10 m a cedat, problemele apărând tot la sistemul de închidere a ușilor, iar la momentul respectiv conducerea RATBV a anunțat că toate vehiculele de acest gen au intrat în verificări. 

Autobuzul face parte din lotul de 105 vehicule de diferite mărimi, contractate de RATBV printr-un împrumut de la BERD. Toate aceste autobuze trebuie livrate până în luna aprilie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.