Anunțul lui Ponta la Făgăraș: Corina Crețu deschide lista Pro România pentru europarlamentare

Lista Pro România pentru europarlamentare va fi deschisă de actualul comisar european pentru Politica Regională, Corina Crețu, a anunțat luni, la Făgăraș, președintele partidului, Victor Ponta. Potrivit Agerpres, Corina Crețu a precizat  că  a informat informat deja Comisia Europeană, Parlamentul European și președintele acestuia. „Experiența pe care Corina Creţu a dobândit-o în Parlamentul României, dar şi în Parlamentul European o recomandă pentru această poziţie”, a argumentat liderul Pro România, Victor Ponta. 



 

Pe de altă parte, fostul premier al României a anunțat că  se va regăsi și el pe lista de candidați pentru Parlamentul European, dar nu pe un loc eligibil. El a precizat, de asemenea, că nu va renunța la mandatul de deputat.

Corina Crețu a devenit parlamentar european  în 2014, când a fost aleasă de pe prima poziție pe lista de candidați propusă de PSD. Acesta este cel de al treilea mandat al său în Parlamentul European. Prima dată a fost aleasă în Parlamentul European în 2007, în mandat scurt. A fost ulterior realeasă în 2009 și în 2014 pentru mandate întregi. 

Înainte de a ajunge în Parlamentul European, Corina Crețu a fost parlamentar în Senatul României și purtător de cuvânt al lui Ion Iliescu, în perioada în care acesta a fost președinte al României.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.