FOTO. Incendiu puternic la o pensiune din Sâmbăta de Sus. Intervenția pompierilor, îngreunată de lipsa unei surse de apă în zonă

O pensiune din localitatea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, a ars aproape în întregime în timpul nopţii de miercuri spre joi.  Din fericire, nu au existat victime, pensiunea nefiind ocupată la momentul izbucnirii incendiului. Proprietarul clădirii a avut însă nevoie de îngrijiri, din cauza unui atac de panică.  Intervenția a fost îngreunată de lipsa unei surse de apă în zonă. 



În apropierea miezului nopţii, Dispeceratul ISU Brasov a fost anunțat de izbucnirea unui incendiu la pensiunea din localitatea Sâmbăta de Sus. La faţa locului au fost trimise imediat, trei autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară şi un echipaj SMURD. 

Potrivit purtătorului de cuvând al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja, incendiul a propagat rapid, deoarece o mare parte din pensiune era construită din lemn. În urma incendiului au ars acoperişul, mansarda şi etajul pensiunii. 

O bună parte din casă era contruită din lemn, ceea ce a favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului. S-a extins foarte repede din cauza cantităţii mari de material lemnos. Lipsa surselor de apă din zonă a îngreunat buna desfăşurare a intervenţiei. Autospecialele s-au alimentat de la o distanţă de aproximativ 1.5 kilometri”, a spus Sfreja.

Pensiunea a ars în proportie de 70%. Cauza de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.