RATBV testează un sistem unic în România, care permite plata călătoriei direct în autobuz, cu cardul bancar

RATBV testează un nou model de validatoare a titlurilor de călătorie, care să permită inclusiv plata biletului în autobuz, direct cu cardul bancar. Noul tip de validator a fost  montat pe autobuzele marca Menarini, intrate de urând în funcţiune, însă ele nu pt fi folosite  deocamdată, fiind acoperite cu un anunţ care îi informază pe cetăţeni că ele sunt în teste.


 
 
George Cornea, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC RATBV SA spune că între operatorul de transport public din Braşov şi instituţiile financiar-bancare se poartă negocieri, pentru ca acestea din urmă să accepte sistemul de taxare propus.
 
„Pe autobuzele noi au fost instalate aceste cititoare de carduri bancare pentru tranzacţii de valori mici. Aceste dispozitive nu sunt de tip POS, ceea ce înseamnă că la folosirea cardului pentru plata călătoriei nu se verifică automat dacă în cont există sau nu sunt bani. Momentan, în România nu există un astfel de sistem şi nici o procedură privind acest gen de tranzacţii. În astfel de situaţii, dacă în cont nu sunt banii necesari achitării biletului, banca ar trebui să îşi asume că la alimentarea contului se face şi plata către RATBV. Este o măsură minimă de siguranţă pe care banca ar trebui să şi-o asume. În această perioadă purtăm discuţii cu băncile pentru stabilirea unei proceduri, însă nu ştim cât va dura până ajungem la un acord cu ele. Noi sperăm ca în scurt timp să încheiem un protocol care să ne permită implementarea acestui sistem de plată a biletelor cu ajutorul cardului”, a declarat preşedintele CA al SC RATBV SA, George Cornea.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.