Tudor Benga (USR): „Alianţa 2020 USR PLUS trebuie să-și propună un scor electoral de 25%, la alegerile europarlamentare“

Constituită oficial în data de 2 februarie 2019, după un proces de discuții și negocieri ce a durat aproape 10 luni, Alianța 2020 USR PLUS va merge la alegerile europarlamentare cu o listă completă, în care și Brașovul are un candidat. Având în vedere sondajele, dar și experiența alegerilor anterioare, Alianța poate atinge un scor de 25%, la nivel național, consideră deputatul Tudor Benga.

Tudor Benga:  „Din punctul meu de vedere, obiectivul alianței pentru alegerile europrlamentare trebuie să fie atingerea unui scor de 25% la nivel național. Noi am fost măsurați separat în sondaje și, cumulat, aveam în jur de 20%, iar premisa a fost că alianța va fi mai puternică. Brașovul este unul dintre județele în care am obținut constant performanțe foarte bune și cred că este realist să țintim un scor de 30% – 40%, dar decizia finală privind obiectivul va aparține echipei de campanie. Cu siguranță ne vom propune un obiectiv ambițios, în condițiile în care USR Brașov este o filială importantă, cu un candidat propriu”.

Candidatura USR și PLUS la alegerile europarlamentare, în formula unei alianțe, creează premisele pentru cea mai semnificativă schimbare de peisaj politic în ultimii 20 de ani, în România, în contextul potențialului uriaș pe care îl are resursa umană din cele două structuri, consideră Tudor Benga. 

„Alianța are un potențial uriaș, dar pentru a-l valorifica la maxim este foarte mult de muncă. Aici, la Brașov, avem și satisfacția de a avea un candidat local cât se poate de puternic pentru europarlamentare, în persoana lui Naomi Reniuț Ursoiu, care ocupă locul al 11-lea pe lista comună. De asemenea, Brașovul are o organizație care a venit cu expertiză valoroasă la nivelul partidului. La modul general însă, am încredere că USR are o resursă umană extrem de valoroasă, care dincolo de alegerile europarlamentare, poate propune oricând și o guvernare eficientă. Stelian Ion a realizat multe lucruri în ceea ce privește justiția. Cătălin Drulă are o importantă expertiză în domeniul infrastructurii. Meritocrația, premisa acestei noi forțe, pe care s-a construit proiectul politic USR, mă face să spun că suntem pregătiți de guvernare. Ambițiile noastre sunt mari. România are nevoie de foarte multă expertiză pentru a ieși din situația în care se află acum”, a încheiat deputatul USR Brașov, Tudor Benga.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.